Koç Holding ‘uzaktan çalışma’ modelini kalıcı hale getiriyor

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, 'uzaktan çalışma' modelinin, Koç Topluluğu içinde 35 bin ofis çalışanı için kalıcı hale getirileceğini söyledi. Çakıroğlu, "Uzaktan çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırmış oluyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlarda azalma sağlanıyor. Bu noktada hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Koç Holding’in kurumsal dergisi olan Bizden Haberler’in yeni sayısı yayıma girdi. Yayımlanan yeni sayıda Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu’nun, 34. Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'nda geçtiğimiz senenin öne çıkmış olan başlıklarına yönelik paylaştığı düşüncelerine yer verildi.

Konuşmasında koronavirüs salgını sebebiyle hayatımıza giren esnek çalışma konusuna yer veren Çakıroğlu “Koronavirüs sürecinde çalışma arkadaşlarımızın, iş ortaklarımızın, bayilerimizin, tedarikçilerimizin ve ailelerinin sağlığını birinci önceliğimize alarak hareket ettik. Çok hızlı, dikkatli ve özenli davrandık. 11 Mart tarihindeki pandemi ilanından önce seyahatleri yasakladık ve ardından karantina tedbirlerimizi duyurduk. Uzaktan çalışma pratiğine hızla geçiş yaptık. İş yerlerinde çalışmaya devam eden arkadaşlarımız için gereken her türlü tedbiri hızlı bir şekilde aldık. Bu zor dönemde istihdamın korunmasını ve çalışma arkadaşlarımızın gelir kaybının önlenmesini de birinci önceliğimiz olarak kabul ettik. Zor zamanlarda arkadaşlarımızın ve ailelerinin kaygılarını azaltmaya, ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.

UZAKTAN ÇALIŞMA MODELİ KALICI HALE GELİYOR

Bu dönemde elde edilen tecrübeler doğrultusunda, geleceğin esnek çalışma modellerine yönelik çalışmaları büyüterek devreye aldıklarını belirten Çakıroğlu, “Uzaktan çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırmış oluyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlarda azalma sağlanıyor. Bu noktada hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel bulunuyor” dedi.

LEVENT ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Levent Çakıroğlu, klasik eğitimini tamamlamasının ardından lisans eğitimini almak için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’ne gitti ve 4 yılın sonunda mezun oldu. Eğitimini devam ettiren iş adamı, daha sonrasında Yüksek Lisans çalışmaları için Amerika’ya gitti ve Illinois Üniversitesi'nden Yüksek Lisansını tamamladı.

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döndü ve 1988 yılında Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı yardımcısı olarak ilk iş hayatına başlangıç yaptı.

İş hayatının yanı sıra bir yandan da öğretim görevlisi olarak Bilkent Üniversitesi’nde yer aldı. Sadece bir yıl görev aldığı üniversiteden 1998 senesinde ayrıldı.

2000 yılında tekrardan iş hayatına bir atılım yaptı ve Koç Holding'de Mali İşler Koordinatörü olarak iş hayatına devam etti. Ardından gelen yıllarda ise Koç Holding bünyesinde yer alan Koçtaş, Migros ve Arçelik Genel Müdürü olarak görev aldı.

İş hayatı içerisinde birçok önemli işe imza atıp kariyerini geliştiren Levent Çakıroğlu, kendi dönemi içerisinde Beko markası, Avrupa’da en çok beyaz eşya satan firma oldu.

Levent Çakıroğlu, 31 Mart 2015 tarihinden itibaren Koç Holding’in CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Koç Holding ‘uzaktan çalışma’ modelini kalıcı hale getiriyor ile ilgili etiketler Koç Holding Koronavirüs Levent Çakıroğlu pandemi uzaktan çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.