Kobani'ye operasyon düzenlenecek mi?

İstiklal Caddesi'nde terör saldırısı düzenleyen teröristin PKK /YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden eylem talimatı aldığı belirlendi. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu “Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz.” dedi.

Gece yarısı düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanan Ahlam Albashir adlı terörist ilk ifadesinde terör örgütü PKK/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini itiraf etti. Terörist kadın eylemin talimatının Kobani'den geldiğini itiraf etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü kaydederken Bakan Soylu Kobani’ye net bir mesaj yolladı.

“BU ACININ KAT BE KAT FAZLASINI YAŞATACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Soylu, "Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir. Belki şunu söylemek gerekir. Terörün yüzü acıdır ama bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz ve özellikle bize dost gibi görünen, tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda, hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren, onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun."

SURİYE MİLLİ ORDUSU’DAN HAZIRIZ MESAJI

Suriye Milli Ordusu Genel Komutanı Fehim Ertuğrul İsa, Taksim’deki hain terör saldırısına tepki verdi:

“İstiklal’deki terör saldırısı ciğerimizi yaktı. Vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur!”

SMO 3.Kolordu Taksim’deki hain terör saldırısına ilişkin "YPG/PKK'nın, ne kadar alçak bir terör örgütü olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türk kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Fırat'ın doğusunu başlarına yıkmaya hazırız!" mesajı yayınladı.

Kobani'ye operasyon düzenlenecek mi? ile ilgili etiketler Suriye Milli Ordusu Afrin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.