Kobani Harekatı'nın İsmi Ne Oldu? TSK'nın Suriye'ye Yaptığı Operasyonlar Listesi

Türk Sİlahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye düzenlediği operasyonlar listesi haberimizde. TSK Kobani Harekatı'nın başlamasıyla birlikte Türk Ordusu sınır güvenliğini sağlamak istiyor. Daha önce Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatları düzenlenmişti. TSK'nın Kobani Harekatı'nın ismi ne oldu?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kobani Harekatı'nı başlattı. Sınır güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye'ye düzenlenen son operasyon olan Kobani Harekatı sonrası düzenlenen operasyonların listesi de merak edilmektedir.

KOBANİ HAREKATI'NIN İSMİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den beri bu ülkeye yönelik dört farklı kara harekatı gerçekleştirdi.

Türk ordusunun Suriye'ye ilk harekâtı Şah Fırat Operasyonu ile 22 Şubat 2015'te gerçekleşmiştir.

Suriye Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyinde kontrolü kaybetmesi sebebiyle Türk ordusu ile Suriye ordusu sık sık karşı karşıya gelmemiştir. Son olarak Türk ordusu ile Suriye ordusu arasında İdlib'de yaşanan olaylar sonrası Bahar Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır. Bu harekât Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2020 itibarıyla Suriye'ye yaptığı son askerî harekât durumundadır

Kobani Harekatı'nın İsmi Ne Oldu? TSK'nın Suriye'ye Yaptığı Operasyonlar Listesi ile ilgili etiketler TSK Türk Silahlı Kuvvetleri Mazlum Kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.