Terörist Mazlum Kobani ABD'den yardım dilendi

Barış Pınarı Harekatı'yla çözülme yaşanan YPG/PKK'ya Esed rejimi'nden 'Rejimle birleşin' teklifi geldi. Bunu reddeden YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani ABD'ye seslendi. Kobani, "ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" dedi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile büyük hezimete uğrattığı PKK/YPG, zor günler geçiriyor.

Esed Rejimi ile terör örgütü arasında anlaşmazlık çıktı... Esed rejiminin, terör örgütü SDG'ye "safları birleştirme" ve rejim ordusuna katılma çağrısı yaptığı, terör örgütünün ise, birleşme çalışmasına örgütün ayrı yapısını tanıyıp varlığını koruyacak bir siyasi uzlaşıyla başlanabileceğini ve rejimin kullandığı dilin rahatsız edici olduğu cevabını verdiği iddia edildi.

Rejimin, örgütten gelen olumsuz yanıttan kısa süre sonra Rasulayn'ın güneydoğusunda Barış Pınarı Harekatı bölgesi yakınlarındaki Tel Temır'dan güçlerini çekip YPG/PKK'lı teröristleri yalnız bıraktığı görüldü.

Öte yandan Rusya'nın da devreye girerek YPG/PKK'ya rejimle birleşmesi için ısrarlı mesajlar gönderdiği ancak henüz istediği yanıtı alamadığı belirtildi.

TWITTER'DAN ABD'YE SESLENDİ

Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist başı Mazlum Kobani, Twitter'dan ABD'ye seslenerek "Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tel Termır'a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" diye yazdı.

Terörist Mazlum Kobani ABD'den yardım dilendi

 

Terörist Mazlum Kobani ABD'den yardım dilendi ile ilgili etiketler Rusya ABD Esed Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı Mazlum Kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.