KKTC'de piyango rezaleti: EOKA'lı teröristlerin fotoğrafını bastılar

KKTC'de basılan piyango biletindeki skandal ülkede büyük tepkiyle karşılandı. Piyango biletine Erenköy mücahitleri yerine adadaki Türkleri katleden EOKA'lı teröristlerin fotoğrafını bastı. KKTC medyası skandalı "Rezalete bakın" manşetiyle gündeme getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 Ağustos tarihli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri diye EOKA'cıların fotoğrafının basıldığı ortaya çıktı. KKTC medyasını durumu manşetlerine taşırken "rezalete bakın" başlığı attı.

Erenköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü için 8 Ağustos tarihinde bir piyanyo çekilişi yapılacağı duyurulmuştu. Ancak piyango çekilişinde görenleri şok eden bir hata yapıldığı ortaya çıktı. Piyango biletlerinin üzerine "Erenköy mücahitleri" yerine "EOKA’cı terör örgütünün elemanlarının" fotoğrafı basıldı.

KKTC'de piyango rezaleti: EOKA'lı teröristlerin fotoğrafını bastılar

KKTC medyasında yer alan haberde bu hatanın sanatçı Yıltan Taşçı tarafından fark edildiği aktarıldı. KKTC Başbakanlığı’na bağlı Piyangolar İdaresi’nin EOKA’cıların fotoğrafını basmasını Kıbrıs Detay gazetesi manşetine taşıdı.

TÜRK BAYRAĞI DETAYI

KKTC’li yetkililerin Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafını basması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

23 Nisan 1964’te St. Hilarion bölgesinde çekilen fotoğrafta EOKA’cılar ele geçirdikleri Türk bayrağı ile sözde zaferi kutladıkları görüldü.

KKTC'de piyango rezaleti: EOKA'lı teröristlerin fotoğrafını bastılar - Resim : 2

KKTC'de piyango rezaleti: EOKA'lı teröristlerin fotoğrafını bastılar ile ilgili etiketler KKTC bilet erenköy mücahidi eoka piyango bileti
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.