KKTC'de kurulacak üs korkuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu KKTC'de kurulacak SİHA üssü haberlerinin ardından, Yunan basını panik manşetlerine yer verdi. 20 Temmuz'da açılacak olan üs ile ilgili atılan "İşgal" manşetleri ise adeta Yunan'ın yaşadığı tedirginliği gözler önüne serdi.

Türkiye'nin insansız hava teknolojiler ve SİHA'lar üzerine kazandığı deneyim dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. SİHA satın alımı için ülkeler sıraya girerken, Türk teknolojileri ile ilgilenen ülke sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu alandaki deneyimini, nüfuz alanlarındaki etkisini artırmak için kullanmayı planlayan Türkiye, KKTC'ye de SİHA üssü kurnayı planlıyor. Bu plan için henüz harekete geçilmese de , fikir aşamasında Yunanistan'ı korkutmaya yetti.

Son olarak İsviçreli medya kuruluşu SRF, "Türk mucizesi" olarak nitelendirdiği SİHA'ları yere göğe sığdıramamıştı. Şimdi de Yunan basınından dikkat çeken haberler çıktı.

KKTC'de kurulacak üs korkuttu

YUNANİSTAN TELAŞLANDI

Türkiye Akdeniz'de yeni bir SİHA üssü kuracak. KKTC'de kurulacak üs, Geçitkale Askeri Havaalanı'nda 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Kıbrıs Barış Harekâtı yıl dönümü törenleri sırasında tam faaliyete geçecek. Türkiye ve Yavru Vatan'ın ortaklaşa kuracağı üs, Yunan basınını telaşlandırdı.KKTC'de kurulacak üs korkuttu - Resim : 2


"İŞGAL" KORKUSU

Türkiye'nin hamlesi ile panikleyen Yunan basını gazetelerine "İşgal" manşetleri attı. SİHA üssü için "Türk işgalinin 47. yıldönümünde kullanıma açılacak" başlığıyla servis edildi.

KKTC'de kurulacak üs korkuttu - Resim : 3
Türkiye'nin bu hamleyle adanın ve bölgenin hakimi olabileceğini vurgulayan manşetler, Yunan'ın yaşadığı tedirginliği gözler önüne serdi.

 KKTC'de kurulacak üs korkuttu - Resim : 4

KKTC'de kurulacak üs korkuttu ile ilgili etiketler Yunanistan SİHA KKTC
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.