KKTC'de dikkat çeken uyarı: Şalterleri kapatın evden çıkmayın...

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle okulları 1 gün süreyle tatil ettiğini açıkladı. Bu arada vatandaşlar da şalterleri kapatmaları ve evden çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki gündür etkisini gösteren fırtına ve şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Aralık Perşembe (yarın) günü haklı şiddetli yağış ve fırtına konusunda uyardı. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı zorlu hava koşulları nedeni ile okulları yarın tatil ettiğini açıkladı.

Yağışlar birçok bölgede elektrik kesintisine sebep olurken telefon ve internet hatlarını da olumsuz etkiledi.

Polis, fırtına nedeni ile halka daha dikkatli olma konusunda uyarıda bulundu.

"ŞALTERLERİ KAPATIN, EVDEN ÇIKMAYIN"

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi de halka dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şu duyuruda bulundu: "Sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor"

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Bu arada Girne-Lefkoşa, Girne-Dikmen ve Güzelyurt-Kalkanlı kara yolları şiddetli yağış nedeniyle ulaşıma kapandı. Birçok bölgeye enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik verilemiyor.

 

KKTC'de dikkat çeken uyarı: Şalterleri kapatın evden çıkmayın... ile ilgili etiketler Kıbrıs KKTC
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.