KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı

Gelen son dakika haberine göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 8. Cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandığa gidecek. Toplamda 198 bin 867 seçmenin oy kullanacağı seçimde 738 sandık yer alacak ve 4'ü partili 7'si bağımsız 11 aday yarışacak. İşte detaylar...

KKTC’de ilk oy kullanma işlemi sabah 08.00’de Lefkoşa Mahkemeler’de yapıldı. Oy kullanma sırasında, koronavirüs salgını nedeniyle maske ve mesafe kuralları uygulandı.

ERSİN TATAR VE MUSTAFA AKINCI YARIŞIYOR

Seçimde 7’si bağımsız 11 aday yarışacak. Görevdeki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın yanı sıra bağımsız aday olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş da yarışıyor.

Diğer yandan Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran ve Arif Salih Kırdağ bağımsız aday olarak, Fuat Çiner ise Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin adayı olarak yarışa katılıyor.

(DHA)

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı ile ilgili etiketler KKTC seçim Cumhurbaşkanlığı mustafa akıncı ersin tatar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.