KKTC Sulamaları İletim Tüneli ile Kıbrıs tarımı şahlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışı gerçekleştirilen KKTC Sulamaları İletim Tüneli projesinin detaylarını sosyal medyadan paylaştı. Binlerce dekar araziye su taşıyacak proje Kıbrıs tarımını şahlandıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Sulamaları İletim Tüneli projesinin detaylarını Twitter'dan yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ana vatanın suyunu KKTC'nin bereketli topraklarıyla buluşturacak sulama iletim tünelinin açılışını gerçekleştirdik. Tünelin ülkelerimize ve Kıbrıs Türkü'ne hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, projenin hayata geçirilmesine vesile olan herkesi tebrik ediyorum." mesajını da paylaştı.

KKTC Sulamaları İletim Tüneli ile Kıbrıs tarımı şahlanacak

KKTC SULAMALARI İLETİM TÜNELİ İLE KIBRIS TARIMI ŞAHLANACAK

"Milli davamız Kıbrıs'a sahip çıkmakta kararlıyız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınladığı proje detaylarında; 5 bin 700 metre uzunluğunda ve 4,3 metre çapındaki KKTC Sulamaları İletim Tüneli'nin 450 metre uzunluğunda galeriye sahip olduğu belirtiliyor. Geçitköy terfi merkezi mekanik ve elektik imalatları tamamlanan tünelinden gelecek su ile; sulu tarım yapılacak arazilerde yıllık 156 milyon Türk Lirası ilave gelir artışı sağlanacak. Ayrıca 97 bin kişi ilave istihdam imkanı bulacak. Güzelyurt sulaması kapsamında 4 km'lik tünel ile 18 bin dekar ve Meserya Ovası sulaması kapsamında 97 bin 200 dekar arazi suya kavuşacak.

KKTC Sulamaları İletim Tüneli ile Kıbrıs tarımı şahlanacak ile ilgili etiketler KKTC Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs tarım sulama tineli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.