KKKA can almayı sürdürüyor!

Gelen son dakika haberine göre; Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bir can daha aldı. Böylece hastalıktan ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Öte yandan Kayseri'de de vaka sayısı 11'e yükseldi. İşte KKKA'ya dair detaylar...

Edinilen bilgiye göre, Koyulhisar ilçesinde 9 gün önce ishal şikayeti ile hastaneye başvuran 80 yaşındaki G.K., KKKA şüpheli ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesine sevk edildi.

9 GÜN SÜREN TEDAVİ SONUÇSUZ KALDI

Burada 9 gün süren tedavi sürecinde durumu ağırlaşan yaşlı kadın, geçtiğimiz gece hayatını kaybetti. Cenazesi bugün ailesine teslim edildi. 

ÖLÜM SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Sivas’ta bir ay içerisindeki KKKA şüphesi ile gerçekleşen ölüm sayısı 7 oldu.

KAYSERİ'DE DE VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Öte yandan Kayseri'de de havaların ısınmasıyla birlikte KKKA hastalığı sayısında artış gözlendi.

Geçen yıllara göre bu yıl daha fazla vaka olduğunu belirten ERÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, "Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi gören KKKA hasta sayımız 7'den 11'e yükseldi. Bu hastaların büyük çoğunluğu Kayseri'ye farklı illerden geliyor. Şimdiye kadar maalesef iki hastamızı da kaybettik. İnsanlar yeşil ve sulak alanlara gittiğinde keneye karşı çok dikkatli olsunlar. Vücutlarına kene geldiğinde kesinlikle kendi başlarına müdahale etmesinler. İçinde bulunduğumuz haziran ve temmuz ayı hastalığın en aktif olduğu dönemdir. Kimse tedbiri elden bırakmasın" dedi.

(İHA-DHA)

KKKA can almayı sürdürüyor!

 

KKKA can almayı sürdürüyor! ile ilgili etiketler Sivas ölüm kene kkka
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.