Kızını öldüresiye döven anne tutuklandı

Türkiye bugün sosyal medyada bir annenin küçük kızına uyguladığı şiddetle dehşete düştü. Kızını hırpalarken 'seni öldüreceğim' diyen ve küçük çocuğun yüzüne kırlent kapatıp boğmaya çalışan kadının Nurcan Serçe olduğu tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Serçe ile görüntülerini çektiği belirlenen sevgilisi mahkeme tarafından "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlamaları ile tutuklandılar.

Türkiye dün gece yarısından sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ile dehşete düştü.

Bir kadın küçük kızına öldüresiye bir hırsla şiddet uyguluyordu. Görüntülerde hırpaladığı kızını kanepeye yatırıp, yüzüne kırlent bastırarak boğmaya çalıştığı da görülen kadın diğer çocuklarını da tehdit ediyordu.

Kocaeli'nde yaşadığı ve isminin Nurcan Serçe olduğu tespit edilen kadının, geçen yıl aynı suçtan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirlendi. Ancak sosyal medyada paylaşılan görüntülerdeki çocuk, o dönem şiddet uygulanandan farklıydı. Bu nedenle görüntülerin "yeni delil" niteliği taşıdığı tespit edildi. Bunun üzerine çocuklarına şiddet uyguladığı görüntülerle bir kez daha ortaya çıkan kadın yeniden gözaltına alındı.

Nurcan Serçe adlı kadın emniyetteki işlemlerinin ardından "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine tutuklama istemiyle çıkartılan Serçe, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ESKİ EŞİNDEN OLAN ÇOCUKLARINA ŞİDDET UYGULADI

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Nurcan Serçe'ye ilişkin 14 Nisan 2020'de, şüphelinin K.B. ve K.C.B. isimli çocuklarına karşı gerçekleştirdiği dosya kapsamındaki delillerden anlaşılan şiddet olayına ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyordu.

Mağdur çocukların şüphelinin önceki eşinden sahip olduğu, Nurcan Serçe'nin şiddetin yaşandığı tarihte H.B. isimli kişiyle birlikte yaşadığı tespit edildi.

H.B. isimli şahsın telefonu üzerinde yapılan incelemede, şüpheli N.S'nin mağdur çocuklar K.B. ve K.C.B'i çıplak elle darbederek basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir düzeyde yaralanmalarına neden olduğu belirlendi.

EKİM AYINDA KAMU DAVASI AÇILDI

Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 21 Ekim 2020 tarihli iddianame düzenlenerek kamu davası açıldığı anlaşıldı.

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2020/871 esas sayılı dosyasının halen derdest olduğu, şüpheli Nermin Serçe'nin 6 çocuğuna ait darp raporlarının alındığı, ifade verebilecek durumda olanların beyanları alınarak yurtta korumaya alındığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER YENİ DELİL NİTELİĞİNDE

Güncel olarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerin soruşturma kapsamında elde edilen delillerden olmadığı ve yeni delil niteliği taşıdığı, ayrıca olaya muhatap olan mağdur çocuk D.B'nin de dosya kapsamında şiddete maruz kaldığı belirtilen çocuklardan olmadığı, şüphelinin daha önceki K.B. ile evliliğinden olduğu anlaşıldı.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Halihazırda tüm çocukların devlet yurdunda koruma altında oldukları belirtilirken, somut olayda elde edilen görüntüler ihbar niteliğinde kabul edilerek şüpheli Nermin Serçe hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli, daha sonra Körfez Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli, güvenlik gerekçesiyle binanın arka girişinden adliyeyenin içine alındı.

Burada savcı tarafından dinlenen Nurcan Serçe, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCILIKTAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaelinin Körfez ilçesinde Nurcan Serçenin kızına şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Anne Nurcan Serçe ve üvey baba Hayrettin Baharın tutuklandığı bilgisinin de bulunduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Bazı basın ve yayın kuruluşlarında Kocaeli ili Körfez ilçesinde bir kadının kız çocuğunu darp ettiği ve yastıkla boğmaya çalıştığı yönünde görüntülerin yayınlanması ve bu görüntülerin ihbar kabul edilmesi üzerine Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında yapılan araştırmada; Şüpheli Nurcan Serçenin 14 Nisan 2020 tarihinde iki küçük erkek çocuğunu darp etmesi nedeniyle soruşturma yürütüldüğü, soruşturma sonucunda basit yaralama suçundan açılan kamu davasının Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ettiği, bu eylem sebebiyle de şüphelinin 6 çocuğunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı anlaşılmıştır.

Haberlere konu video kaydındaki çocuğun şüpheli Nurcan Serçenin 2011 doğumlu küçük kızı D.B. olduğu ve söz konusu videoyu kayıt altına alan kişinin ise şüpheli Nurcan Serçenin birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Hayrettin Bahar olduğu tespit edilmekle; 6 Şubat 2021 tarihinde haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler Nurcan Serçenin ve Hayrettin Baharın yakalanarak gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Körfez Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Sorgu sonucunda, şüpheli Nurcan Serçe 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs' suçundan, şüpheli Hayrettin Baha 'Kasten Öldürmeye Teşebbüse Yardım' suçundan tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmekte olup gereği halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Olayın 2020 Temmuz ayında Kocaeli'de gerçekleştiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çoçuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır. Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz."

Kızını öldüresiye döven anne tutuklandı ile ilgili etiketler Kocaeli Şiddet adliye Savcılık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.