Kızına tecavüz eden baba serbest bırakıldı!

Japonya'da kızına tecavüz eden babanın mahkemeler tarafından serbest bırakılması sonrasında halk sokağa döktü

İnsan hakları savunucuları Japonya'da kızına yıllar boyunca tecavüz etmesine rağmen serbest bırakılan babanın cezasız kalmaması için sokaklardaki eylemini sürdürüyor.

Japonya'da bir mahkeme, genç kızın rızası olmadan cinsel ilişkiye zorlandığını gösteren raporlara rağmen şüpheliyi tahliye etmiş ve gerekçe olarak kızın şiddette maruz kaldığını ispat edememesine bağlamıştı.

Genç kız Jun Yamamoto'nun 13-19 yaşlarındayken yıllar boyunca babasının şiddetine ve tecavüzüne uğradığı ortaya çıkmıştı.

Yamamoto, yıllar boyunca maruz kaldığı bu durumu "Güvendiğiniz biri bunu yaptığında şoke oluyorsunuz, hareket edemiyorsunuz. Kendinizi savunamıyorsunuz" sözleriyle dile getirdi.

Ülkenin 20 farklı bölgesinde devam eden protestolarda 'Yasalar suçluları değil mağdurları korumalı' sloganları atıldı. Ellerinde çiçeklerle protesto gösterilerine katılan aktivistler 1907'den kalma yasanın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. İnternet üzerinden konu ile ilgili başlatılan imza kampanyası çerçevesinde şu ana kadar 47 bin imza toplanmış durumda.

Dünya Ekonomik Forumu raporunda Japonya'nın kadın erkek eşitliği konusunda 149 ülke arasında 110. sırada bulunduğu belirtiliyor.

Kızına tecavüz eden baba serbest bırakıldı! ile ilgili etiketler Japonya Tecavüz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.