Kızılhaç tarafından İtalya'ya gönderilen maskelere Çekya el koydu

Çekya'nın kuzey batısındaki Lovosice kentindeki bir depoda geçtiğimiz Çarşamba günü çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirilmişti. Tam 680 bin maske ile 28 bin solunum cihazı vardı malzemeler arasında. Çekya hükümeti bunlara el koydu. Ancak sonradan anlaşıldı ki bu maske ve solunun cihazlarının önemli bir kısmı Çin Kızılhaçı tarafından koronavirüs nedeniyle en büyük zararı gören ve ciddi şekilde solunum cihazı sıkıntısı yaşayan İtalya'ya gönderilmişti.

Kovid-19 salgını Çin'de başlasa da en büyük hasarı İtalya'ya vermiş durumda. Ölü sayısı 5 bine dayanan İtalya için en büyük sıkıntı ise solunum cihazları ve maskeler. 

İtalya'nın Avrupa Birliği'nden istediği ancak alamadığı yardımı Çin yapmıştı. Ancak solunum cihazları ile maskelerin bir kısmına Çekya'da el konulduğu ortaya çıktı. 

Çekya gümrük memurlarının ülkenin kuzey batısındaki bir depoya geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirdiği baskında 680 bin maske ile 28 bin solunum cihazı ele geçirilmişti. 

Çekya hükümeti ele geçirilen tüm tıbbi malzemeye el koydu. Ancak bu malzemelerin önemli bir kısmının Çin Kızılhaçı tarafından İtalya'ya yardım amacıyla gönderildiği ortaya çıktı. 

Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Cumartesi günü yaptığı açıklamada bu gelişmeyi doğruladı. Hamacek, 101 bin 600 maske ve solunum cihazlarının Çin'in Zhajiang eyaletinden İtalya'ya gönderildiğini kabul etti. Hamacek, Twitter'dan yaptığı açıklamada bu durumun İtalya için telefi edileceğini söyledi.

Kızılhaç tarafından İtalya'ya gönderilen maskelere Çekya el koydu

Kızılhaç tarafından İtalya'ya gönderilen maskelere Çekya el koydu ile ilgili etiketler İtalya Çekya Çin maske kızılhaç solunum cihazı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.