Kıvırcık Ali kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü?

Kıvırcık Ali kimdir, kaç yaşında soruları ölüm yıldönümünde sorulmaya başlandı. Ünlü sanatçı Kıvırcık Ali’nin hayatına dair olan bilgileri sizler için derledik. Kıvırcık Ali kimdir detaylar haberimizde.

Kıvırcık Ali kimdir ve kaç yaşında merak ediliyor. Çocuklarının Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programında babalarının ölüm yıldönümünü anması üzerine Kıvırcık Ali Türk şarkıcı ve bestecisidir. Türk Halk Müziği tarzında birçok eseri bulunan Kıvırcık Ali'nin hayatını sizler için derledik. 

Kıvırcık Ali Kimdir?

Asıl adı Ali Özütemiz olan Kıvırcık Ali 11 Ekim 1968 yılında Erenli, Turhal, Tokat’ta dünyaya gelmiştir. Türk bestecisi ve şarkıcısı olan Kıvırcık Ali dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Babası doğumundan kısa süre önce hayatını kaybetmiş. Çocukken çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerde çalışırken, köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde çalmaya başladı. İlkokulu tamamladıktan sonra Kıvırcık Ali, ağabeyinin desteğiyle 1983’te İstanbul'a geldi. Burada düğün salonu gibi mekânlarda bağlama çalmaya, bu sırada piyasaya süremediği ve içindeki şarkıların bazıları ölümünden sonra beğenilip yayımlanacak olan üç adet albüm kaydetmiştir. "Kıvırcık" lakabını ona saçlarının kıvırcık olması nedeniyle verildi.

Kıvırcık Ali kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü?

1995'te iki arkadaşıyla birlikte Grup Turnalar'ı kurmuştur. 1999'da Kıvırcık Ali’nin ilk solo albümü Gül Tükendi, Ben Tükendim yayımlanmıştır. 2000'deki Isırgan Otu ve 2004'teki Üçüncü Gurbet albümleriyle ticari başarı sağlamış. 2003'te Arzu Şahin ile ortak çalışması olan Düet albümü yayımlanırken 2006 ve 2008'de önce Geriye Dönün Seneler ve Hepimize Yeter Dünya albümleri çıktı.

Değerli sanatçı 11 Ocak 2011'de Büyükçekmece, İstanbul'da kendi aracıyla geçirdiği bir trafik kazasında 42 yaşındayken hayatını kaybetti. Ölümünün ardından aynı yıl Onbir Bir İkibinonbir / Veda isimli stüdyo albümü yayımlanmıştır ve bu albüm ticari başarı elde etti. 2014 ve 2017'de sırasıyla Hasret ve Sevdiklerim isimli derleme albümleri yayımlanmıştır.

Kıvırcık Ali kimdir? Kaç yaşında? Neden öldü? ile ilgili etiketler Kıvırcık Ali kimdir kaç yaşında nerelidir hayatı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.