Kitap tutkunlarının "Kütüphanede bir gece" buluşması!

Kitap tutkunları, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliğinde yazarlarla bir araya geldi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, ikinci kez gerçekleştirdikleri organizasyonla kütüphane ve kitapla ilgili bir iz bırakmak istediklerini söyledi.

Türkiye'nin ilk milli kütüphanesi olma özelliğine sahip Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ndeki etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, yazarlar İbrahim Altay, İsmail Erdoğan, İbrahim Paşalı, Mevlana İdris Zengin ve Samed Karagöz kitapseverlerle sabaha kadar sohbet etti.

Yılmaz, kütüphane çalışmalarına zenginlik katmak için harekete geçtiklerini söyledi.

KİTAP GECESİ 23.00'DA

Kütüphane hukukunu, arkadaşlığını, dostluğunu ve hatıralarını renklendirmek, kitapseverlerin hayatında "kütüphane ve kitap"la ilgili bir iz bırakmak istediklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde ve diğer kütüphanelerimizde konferanslar ve paneller var ama 'Kütüphanede Bir Gece' hem içerik hem de format itibarıyla bunlardan farklıdır. Programımız 23.00'te başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Birden fazla konuşmacımız, bir konu etrafında farklı fikirlerini dile getirmekten ziyade o gece programı izlemeye gelenlerle birebir ortaklaşa bir iletişim halinde programı gerçekleştiriyorlar. Bu gece için önceden isimler ilan ediliyor fakat programımızın konuşmacıları sadece ilan edilen yazarlar değil, buraya gelen kitapseverlerle farklı bir usulü de gerçekleştirmek istedik."

OKUR-YAZAR BULUŞMASI

Yılmaz, okur-yazar buluşmasının ikinci kez gerçekleştirilmesine rağmen yaklaşık 100 kişinin geldiğini anlattı.

Etkinliğe İstanbul dışından katılımların da olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu gece bizi şaşırtan ve ayrıca mutlu eden diğer bir konu ise Bursa, Eskişehir gibi Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden sırf buraya katılmak için gelen misafirlerimizin olmasıdır. İlk kez İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz bu programın, Türkiye geneline dağılan bir etkinlik olmasını arzu ediyoruz ve bu kadar insanın buraya gelmesi beni umutlandırıyor." ifadelerini kullandı.

"KİTAP OKUMAK HAYATIMIZI DEĞİŞTİRİYOR"

Kütüphanelerin 24 saat açık olduğunu insanlara duyurmak ve hatırlatmak amacıyla yola çıkıldığını anlatan gazeteci yazar Samed Karagöz, kitap okumanın insanların hayatını değiştirdiğini ve bu konuyu etkinlikte ele aldıklarını ifade etti.

Kitap tutkunlarının "Kütüphanede bir gece" buluşması! ile ilgili etiketler kitap kütüphane coşkun yılmaz istanbul kültür ve turizm il müdürü beyazıt kütüphanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.