Kısmi seferberlik nedir? İlham Aliyev kimdir?

Kısmi seferberlik nedir? Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Ermenistan’ın dünkü saldırısıyla başlayan çatışmalar sonrasında böyle bir kararın alındığı belirtildi. Peki, İlham Aliyev kimdir?

Ermenistan’ın dünkü saldırısıyla başlayan çatışmalar sonrasında bölgede gerginlik devam ederken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den bir son dakika açıklaması geldi. İlham Aliyev ülkede kısmi seferberlik ilan edildiğini resmen açıkladı.

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Ülkenin bir veya birden fazla bölgesinde uygulanan ve bütün güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberliktir.

İLHAM ALİYEV KİMDİR?

24 Aralık 1961'de başkent Bakü'de doğdu.Bir önceki cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in oğlu.Aliyev aynı zamanda Yeni Azerbaycan Partisi'nin genel başkanlığını yürütüyor.

967-1977 yılları arasında Bakü'de ilk, orta ve lise eğitimi aldı. 1977 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nü kazandı. 1982 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nü başarıyla bitirerek aynı okulda doktoraya başladı. 1985 yılında doktorasını başarıyla tamamlayarak tarih doktoru unvanı aldı. 1985-1990 yılları arasında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1990-1994 yılları arasında iş hayatına atıldı. Birtakım ithalat-ihracat şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

Mihriban Aliyeva ile evli. Leyla, Arzu ve Heydar Aliyev adlı üç çocuk babası. Beş torun sahibi. Çok iyi derecede Rusça, İngilizce, Türkçe ve Fransızca bilmektedir. Eşi Mihriban Aliyeva Azerbaycan'ın ilk cumhurbaşkanı yardımcısı

Kısmi seferberlik nedir? İlham Aliyev kimdir? ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev Kısmi seferberlik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.