Kışlık menemen nasıl hazırlanır?

Birçok öğrenci evinin vazgeçilmezi olan, aileler tarafından da çok kez tercih edilen menemen için, şimdiden kışlık menemenliği hazırlığı başladı. Soğuk kış günlerinde ne hazırlayacağını düşünenler çözümü kışlık menemende buluyor. Peki, kışlık menemen nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık menemenlik nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

Soğuk kış günleri için şimdiden ne hazırlayacağını düşünenler çözümü kışlık menemende buluyor. İşte, size hem sağlıklı hem de doyurucu nefis bir tarif. Haberimizin içinde size sunduğumuz kışlık menemen tarifiyle kış ayında yemek düşünceniz yarıya inecek. Peki, kışlık menemen nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık menemen nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

evde_konserve_nasil_yapilir_1504854140_2676

Menemen daha adını duyduğumuzda hepimizin ağzını sulandıran ve tadına doyamayıp kaşık kaşık yediğimiz enfes bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Siz de bu soğuk kış günlerce hazırlayacağınız kışlık menemen tarifiyle kış mevsimini çok sağlıklı ve tüm hastalıklardan uzak enerji dolu bir şekilde geçirebilirsiniz. Aynı zamanda çoğu kişinin üstüne tanımayacağı ve adeta tek geçeceği menemen tarifiyle lezzetin doruklarına varabilirsiniz. Elinizin altında bulunan malzemelerde oldukça pratik hem de soğuk kış günleri için büyük kurtarıcı kışlık menemen tarifi hazırlayabilmek mümkün. Şimdi, kış için nasıl bir hazırlık yapsam derdine düşmeyip haberimizde sizin için derlediğimiz kışlık menemen tarifiyle kışa artık hazırsınız.

KIŞLIK MENEMENLİK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

6 kilo domates,

1 kilo biber ( acı ya da tatlı nasıl isterseniz),

4 yemek kaşığı iri tuz.

kislik-menemen

KIŞLIK MENEMENLİK HAZIRLANIŞI

Domatesleri sıcak su dolu bir tencerede 5 dakika kadar bekletelim.

Sıcak su da bekleyen domateslerin kabuklarını soymak daha kolay olacak.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım ve geniş bir tencereye alalım.

Orta ateşte suyunu çekene kadar kaynatalım.

Tuzu baştan ilave etmiyoruz. İlave ederseniz her tarafa sıçrar çok zorluk çekersiniz.

Biberleri yıkayıp 2-3 santim uzunluğunda doğrayalım.

30 dakika kaynattığımız domateslerin içine biberleri ilave edip kaynatalım.

Sonra tuzunu ilave edip karıştıralım.

Suyunu çekip rengi değişene kadar kaynatalım.

Pişince altını kısık sıcak sudan geçirdiğimiz kavanozlara sıcak sıcak dolduralım.

Yeni aldığımız kapaklarla kapatıp iyice sıkıştıralım ve bir havlunun üzerine ters çevirelim.

Bir gün bu şekilde hiç yerinden oynatmadan bekletelim.

Bir gün sonra sızıntı var mı diye kontrol edip güneş görmeyen serin bir yere kaldıralım.

Not: 3 kg domatese; yarım kg biber ve 2 yemek kaşığı iri tuz olacak şekilde de yapabilirsiniz.

KONSERVE NEDİR?

Uzun süre saklanmak üzere bozulmayacak duruma getirilmiş yiyeceklerdir. Bunların hazırlanma işine de konservecilik denir. Konserveciliğin 150 yıllık bir geçmişi vardır. Daha önceleri insanlar bugün de baş vurdukları usullerle, dumanlama (füme) ve kurutma ile yiyeceklerini bir süre bozulmadan saklayabilirlerdi. Bugünkü anlamıyla ilk konserveyi 19. yüzyıl başlarında Nicolas Appert adında bir Fransız yaptı. Yiyeceklerin bozulması «bakteri» denilen mikropların asalak olarak yaşadıkları yiyecekler üzerinde zamanla üreyip çıkardıkları gazlarla onları mayalandırmalarından ileri gelir. Mayalanan yiyecekler ekşir.
Onun için konserve yapılırken, yiyecek kaynatılarak, pastörize edilip bakterilerden temizlenir. Sonra temiz teneke kutulara konur. Bunların havası alınarak lehimlenir, ya da otomatik makinelerde hava almayacak şekilde kapatılır. Konservecilik en çok Amerika ve Avrupa ülkelerinde ilerlemiş durumdadır. Yalnız yiyecek maddeleri değil, yemekler de konserve durumuna getirilmektedir. Ülkemizde de konservecilik son yıllarda gelişmiştir. Yapılan konserveler Avrupa ülkelerine satılmaya başlanmıştır.
Besin maddeleri, cinsine göre belli bir zaman sonra bozulur. Halbuki her türlü besine her zaman ihtiyaç vardır. Yetiştirilen besinlerin diğer mevsimlerde ve kıt olduğu zamanlarda kullanılmaları, ancak saklandıkları zaman mümkün olur. Besin maddeleri çok eski zamanlardan beri çeşitli usullerle saklanmıştır. Bunlar; kurutma, tuzlama, salamura haline getirme, kavurma, pestil yapımı, soğuk, serin yerlerde muhafaza etme ve dondurmadır. Burada esas olan, mikropların çoğalarak gıda maddelerini bozmalarının önüne geçmektir. Yapılan konservelerde ilk denemeler, 18. yüzyılda başlamış, 19. yüzyılın başında iyi neticeler alınmıştır.

Kışlık menemen nasıl hazırlanır? ile ilgili etiketler kışlık menemen kışlık menemen nasıl yapılır malzemeler nasıl hazırlanır
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.