Kışla içinde yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı: Çok önemli bir detay ortaya çıktı

Ankara'da bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sınırı içindeki otları tutuşturarak yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalanan Kemal Ünal Y. adliyeye sevk edildi. Çevredeki vatandaşların yakaladığı şahsın 13 gün önce de aynı yeri yakmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sınırları içindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın meydana geldi. Kışlanın güney sınırındaki tel örgülerin arkasından içeride yangını çıkarırken fark edilen Kemal Ünal Y., kaçmaya çalışırken çevredeki vatandaşlar tarafından suçüstü yakalandı.

Kışla içinde yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı: Çok önemli bir detay ortaya çıktı

Şüpheli, çağrılan polis ekiplerine teslim edilerek gözaltına alındı. Kışla içindeki yangın ise komutanlığa ait itfaiye aracı ve Polatlı Belediyesi itfaiye ekibinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Kışla içinde yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı: Çok önemli bir detay ortaya çıktı - Resim : 2

Kemal Ünal Y., emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelinin  emniyetteki ifadesinde "Kimseden talimat almadım. Kendi iradem ile yaktım. Bir sebebi yok. Yakmamın ardından gelip vatandaşlar müdahale etti. Kimseden bir talimat almadım" dediği öğrenildi.

Kışla içinde yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı: Çok önemli bir detay ortaya çıktı - Resim : 3

Kemal Ünal Y.'nin, geçen 16 Temmuz'da da aynı bölgede yangın çıkarmaya çalışırken gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Kemal Ünal Y.'nin, 7 kez 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçunun yanında 'hırsızlık', 'kasten yaralama' gibi suçlardan da suç kaydının bulunduğu belirtildi. Şüphelinin cezai ehliyetinin olup olmadığının Adli Tıp Kurumu raporu ile belirleneceği bildirildi.

ADLİ KONTROL UYGULANDI

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda meydana gelen yangının faili olduğu tespit edilen K.Y.Ü. hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan şüpheli K.Y.Ü. hakkında ‘konutu terk etmeme’ şartıyla adli kontrol tedbiri uygulandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Polatlı 58. Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sınırları içerisinde 28.07.2021 tarihinde meydana gelen yangın olayı ile ilgili mülhakatımız Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Olayın faili olduğu tespit edilen şüpheli K.Y.Ü 28.07.2021 tarihinde gözaltına alınmıştır. Akıl hastalığı bulunup bulunmadığı araştırılan şüpheli hakkında ‘Kamu Malına Zarar Verme’ ve ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması’ suçlarından 29.07.2021 tarihinde çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Kışla içinde yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı: Çok önemli bir detay ortaya çıktı ile ilgili etiketler Polatlı Yangın Gözaltı kışla
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.