Kısıtlamalar daha da esneyecek! İşte masadaki konular

Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı seferberliği sürerken, yeni Kabine Toplantısı da yarın yapılacak. Kısıtlamalarda yeni esneklik kararlarının beklendiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

Aşının Türkiye'de daha yaygın yapılmaya başlanmasıyla birlikte esnetilen kısıtlamaların, pazartesi günü yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda daha da esnetilmesi bekleniyor.

PAZAR GÜNÜ SÜREN YASAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan kabinede pazar günleri devam eden yasaklara ilişkin düzenleme yapması da bekleniyor.

MASKE ZORUNLULUĞU

Maske zorunluluğuna ilişkin de görüşmelerin yapılmasının beklendiği Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar merakla beklenirken, hafta içi 22.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının da 23.00'e ertelenmesi konu başlıkları arasında yer alacak.

 Özellikle fiziksel mesafeye uyulan ve yeterli düzeyde havalandırmayla hijyeni sağlanan ortamlarda maskesiz durulmasına ilişkin görüşmelerin, toplantıda gündeme getirilmesi bekleniyor.

AŞILANMA SÜRECİ

Uzmanlar, 50 milyon çift doz aşı ile toplumsal bağışıklığın kazanılacağını belirterek, aşılamada kırılan rekorun temmuz ayında bir rahatlama ile sonuçlanacağını aktarıyor.

 

Kısıtlamalar daha da esneyecek! İşte masadaki konular ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Koronavirüs maske kabine toplantısı kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.