Kısa çalışma ödeneği nereden alınır? kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı e-devlet

Kısa çalışma ödeneği nereden alınır sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Çalıştığı şirketi kısa çalışma ödeneğine başvuran ve onaylanan çalışanlar kendilerine ödemelerin ne zaman yatacağını ve nereden sorgulama yapabileceklerini merak ediyor. Kısa çalışma ödeneği İŞKUR'a e-devlet şifresi ile giriş yapılarak sorgulanabiliyor. İşte İŞKUR e-devlet kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı... Detaylar haberimizde.

Kısa çalışma ödeneği nereden alınır sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Çalıştığı şirketi kısa çalışma ödeneğine başvuran . Çalıştığı şirketi kısa çalışma ödeneğine başvuran ve onaylanan çalışanlar kendilerine ödemelerin ne zaman yatacağını ve nereden sorgulama yapabileceklerini merak ediyor. Kısa çalışma ödeneği İŞKUR'a e-devlet şifresi ile giriş yapılarak sorgulanabiliyor. İşte İŞKUR e-devlet kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı... Detaylar haberimizde.


KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEREDEN SORGULANIYOR?

Kısa çalışma ödeneği e-devlet şifresi ile İŞKUR'a giriş yapıldıktan sonra veya e-devlet üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranı üzerinden görüntülenebiliyor.

İŞKUR E DEVLET KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGU EKRANI

İŞKUR GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEREDEN ALINIYOR?

Kısa çalışma ödeneğinin, işsizlik maaşında olduğu gibi PTT'den kimlik beyanı ile teslim alınabileceği bekleniyor. Ayrıca PTT'ye gitmeden internet üzerinden beyan edilen İBAN bilgilerine ödeme yatırılabiliyor. Sonuçlar çalışanların İŞKUR ekranına girilmeye başlandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kısa çalışma ödeneği için belirlenen bir son başvuru tarihi bulunmuyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Selçuk, başvuruların bu dönemde istenilen zamanda yapılabileceğini, son güne kadar başvuruların alınmaya devam edileceğini açıkladı.

Kısa çalışma ödeneği nereden alınır? kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı e-devlet

KISA ÇALIŞMA UYGULANABİLMESİ İÇİN NE GEREKLİ?

İşverenin; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu yönünde İŞKUR’a başvuruda bulunması ve İş Müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu işyerinin bu durumlardan etkilendiğinin tespit edilmesi gerekmekteydi. Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneğinde işlemlerin hızlı yapılabilmesi için uygunluk tespitinin tamamlanmasını beklemeden ödemelerin gerçekleşeceğini açıkladı.

Kısa çalışma ödeneği nereden alınır? kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı e-devlet ile ilgili etiketler İŞKUR İşçi kısa çlışma ödeneği başvuru edevlet odenek çalışan
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.