Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı? Hangi sektörler yararlanacak?

Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bu akşam TBMM'de kabul edilen kısa çalışma uygulaması tarihinin uzatılması konusu internette araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlarına göre şekillenecek olan Kısa çalışma ödeneğinin uzatılacağı sektörler ve detaylar haberimizde...

Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı? TBMM'de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasının beklendiği Kısa çalışma uygulaması hakkında vatandaşlar araştırmalara başladı. Buna göre ayrı ayrı ya da bütün olarak tüm sektörlerde kısa çalışma ödeneğinin tarihi uzatılabilecek. İşte detaylar....


KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI?


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'nın kısa çalışma başvurusunu 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma yetkisi genişletiliyor. Buna göre, Cumhurbaşkanı 31 Aralık 2020 tarihi korunarak, kısa çalışma ödeneğinin süresini sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak uzatabilecek.

Teklifte ekonominin normalleşmeye başlamasıyla birlikte iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesinin teşvik edilmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Buna göre, Kovid-19 salgını kaynaklı zorlayıcı sebebe bağlı olarak özel sektör iş yerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ile nakdi ücret desteğinden yararlananların çalıştıkları iş yerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi halinde sigortalı ve işveren paylarının tamamı 31 Aralık 2020 tarihini geçmemek üzere 3 ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı? Hangi sektörler yararlanacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DETAYLARI BELLİ OLDU!


İşverene her bir ay için sağlanacak destek süresi; Kısa çalışma ödeneği alanlar için kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısını, nakdi ücret desteğinden yararlandırılanlar için nakdi ücret desteği aldıkları aylık ortalama gün sayısını geçemeyecek.

Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı? Hangi sektörler yararlanacak? - Resim : 2

Kısa Çalışma ödeneği ne zamana kadar uzatıldı? Hangi sektörler yararlanacak? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı TBMM kısa çalışma ödeneği işsizlik sigortası fon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.