Kısa çalışma ödeneği e-devlet sorgulama ekranı | Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi

Kısa çalışma ödeneği e-devlet sorgulama ekranı | İşkur'a kısa çalışma ödeneği için başvurmak isteyen işverenler, e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. Çalışmalarını azaltan veya tamamen durduruan işverenler, kısa çaılşma ödeneğinden yararlanabilecek. Peki kısa çalışma ödeneği e-devlet sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman hangi tarihte verilecek? Detaylar haberimizde...

Kısa çalışma ödeneği e-devlet sorgulama ekranı İşkur'da başlatılan ve üretimini azaltan veya tamamen durduruan işverene yöneliki bir uygulama olan kısa çalışma ödeneği, e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki kısa çalışma ödeneğine e-devlet üzerinden nasıl ulaşılır? Kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı, kısa çalışma ödeneği ödemeleri hangi tarihte? İşte yanıtı...

E-DEVLET İLE İŞKUR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İŞKUR Kısa çalışma ödeneğinin başvuruları İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapıldı. Normal şartlar altında işsizlik ödeneği ya da iş kaybı tazminatı ile benzer bir niteliğe sahip olan kısa çalışma ödeneğinin, E-Devlet üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranı ile görüntülenebilmesi beklenmektedir.

Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama E-Devlet! Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman ödenecek?

İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama ekranı için tıklayınız

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENİYOR?

İŞKUR'un yatırdığı kısa çalışma ödeneği çalışmadığı süreler için işçinin kendisine ve aylık (her ayın 5’inde) olarak ödenecek.

İşçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;
• İşverenin kısa çalışma talebinin uygun bulunması,
• İşçinin kısa çalışmaya tabi tutulması ve
• Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az
450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60’ı olarak belirlenir. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150’sini geçemez.

Bu kapsamda, işçilerin çalışmadıkları günler için ödeme yapılacak olup, tamamen faaliyetin durdurulması halinde 1.752,40 TL ile 4.380,99 TL aralığında kısa çalışma ödeneği ödenebilmektedir.

Kısa çalışma ödeneği e-devlet sorgulama ekranı | Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Devlet kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı kısa çalışma ödeneği ne zaman kısa çalışma ödeneği hangi tarihte
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.