Kış yorgunluğu şikayetleriniz varsa bunlara mutlaka dikkat edin

Son günlerde etkisini daha fazla hissettiren kapalı ve soğuk havalar, kış yorgunluğu belirtilerini ortaya çıkartırken aynı zamanda halkı vitaminlere yönlendirdi.

Son zamanlarda sabahları yogun uyanma, gün içerisinde halsizlik, karamsarlık, yorgunluk ve bir türlü dinlenememe gibi şikayetler artış göstermekte. Özellikle soğuk havanın etkisini tekrardan göstermesiyle kronik yorgunluk şikayetlerinde artış oldu. Bu belirtilerle karşılaşan kişiler özellikle vitaminlere yönlendi.

Uzmanların, insanlardaki bu bitkinliğe karşı kaliteli uyku ve egzersiz önerse de vatandaşların çareyi eczanede aramalarına engel olamıyor. Son günlerde kapalı ve soğuk havalardan dolayı insanların C, D, çinko, propolis ve multivitamin gibi takviyelere olan talebinin arttığını söyleyen eczacı Seyfi Mutlu, “Vatandaşlarda oluşan enerji kaybı sebeplerinin altında birçok faktör olabiliyor fakat, ‘kış yorgunluğu’ diye bir belirti var. Bu belirtinin çerçevesinde önce doktora sonra vitamin takviyelerine yönelmeleri daha faydalı olacaktır” dedi.

 

VİTAMİNLERİN FAZLASI DA EKSİĞİ DE İYİ DEĞİL 


C vitaminin özellikle bu aylarda bolca tüketilmesinin, bağışıklık sistemini desteklediğinden dolayı ehemmiyet verilmesi gereken yararlı bir alışkanlık olduğunu söyleyen Mutlu, "İnsanların doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir vitamin alması, bireysel olarak sakıncalı olabilir fakat, bu şartlarda tedbir almaları gayet normal. Bunun akabinde vitamin fazlalığı da eksikliği de belli sorunlara yol açabiliyor. Özellikle son zamanlarda spor yapan gençler arasında, balık yağı haplarına olan ilgi arttı” diyerek sağlığın kıymetini vurguladı.

 

KIŞ YORGUNLUĞUNUN BELİRTİLERİNİ AZALTMAK İÇİN ÖNERİLER

 

Her ne kadar soğuk hava şartlarında karşılaşılan sorunların etkilerini azaltmak konusunda vitaminler yararlı olsa da bir uzmana danışılmadan alınması sakıncalı olabilir. Bu yüzden vitamin ya da ilaç kullanmadan bu belirtileri hafifletmek oldukça önemli. 

Gün içerisindeki su tüketimini en az 10 bardak olacak şekilde artırarak kahve ve çay tüketimini azaltmak, sabahları mutlaka kahvaltı yapmak, karbonhidrat ve paketli gıda tüketimini azaltmak, düzenli uyumak, yürüyüşü ve sporu aksatmamak zorlu havalarda sizi zinde tutmaya yarayacak önemli noktalardır.

Kış yorgunluğu şikayetleriniz varsa bunlara mutlaka dikkat edin ile ilgili etiketler vitamin kış yorgunluğu halsizlik yorgunluk
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.