Kış lastiklerinde kiralama yolu üçte bir tasarruf sağlıyor

Lastik fiyatlarındaki artışlar yeni bir iş alanı açtı. Türkiye'nin önde gelen otomotiv grupları ve girişimciler lastik ihtiyacını gidermek için kiralama hizmeti sunmaya başladı. İlgi gören uygulama, satın almaya kıyasla 3'te 1 ucuz lastik bulma imkanı sunuyor.

Döviz kurlarına bağlı fiyat artışlarından lastikler de etkilenirken bu alan da yeni bir faaliyet alanı açıldı. Girişimciler ve Türkiye'nin önde gelen otomotiv gruplarının kiralık lastik hizmetlerini tüketiciye sunması ile birlikte kısa zamanda ilgi çeken uygulama, satın alma ile karşılaştırınca 3'te bir fiyata bir ve beş ay arası kiralama yoluna imkan tanıyor.

Konu hakkında uzmanlar, lastik kiralayanların güvenilir merkezleri tercih etmesini ve kurum sertifikalarını incelemesi gerektiğini ifade ederken kış lastiği kiralama olanağı sunan girişimciler, yer ihtiyacı olanlar mevcut lastiklerini depoda tutma hizmeti sağlıyor.

EN DÜŞÜK LASTİK 700 TL

Lastikte kiralama talebinin artmasının nedeni fiyatlardaki ciddi artışlar olurken, şu an piyasadaki en düşük kalite kış lastiğinin fiyatı 700 TL düzeyinde seyrediyor. Ortalama fiyatların 1000 TL'nin üzerinde olmasıyla 4 lastik ve servis ücretleri 5 bin liraya kadar masraf çıkarabiliyor. Kiralama yoluna gidildiğinde bu tutar üçte bir fiyatına kadar iniyor. Kiralama uygulaması bireysel tüketicilerin yanı sıra, filo müşterilerinin de tercihine sunuluyor.

1 Aralık'ta başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2022 tarihinde kadar sürecek. Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan uygulamaya uymayan sürücülere 864 lira idari para cezası kesiliyor.

Kış lastiklerinde kiralama yolu üçte bir tasarruf sağlıyor ile ilgili etiketler kış lastiği kiralama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.