Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar? 2020 yılının sonlarına doğru kış aylarının gelmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastiği uygulamasının ne zaman başlıycağını merak ediyor. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar? 2020 yılı kış lastiği uygulamasına ne zaman geçileceği araştırılmaya başlandı. Kullanılması zorunlu olan kış lastiğinin para cezası ne kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak sizler için detaylı bilgi haberimizde.

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? 

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta itibariyle başladı.

Kış lastiği zorunlu mu?

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar?

Kış lastiği zorunluluğunu kapsayan araçlar hangileri?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

Kış Lastiği Cezası Ne Kadar?

Kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yüzde 9,11 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği cezası ne kadar? ile ilgili etiketler Kış lastiği cezası kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.