Kırmızı Liste'deki Murat Kalko öldürüldü

MİT'in istihbari çalışmalarıyla Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen SİHA'lı operasyonda öldürülen teröristin, PKK'nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adlı Murat Kalko olduğu ortaya çıktı. PKK'lı Murat Kalko, pek çok silahlı saldırı ile öldürme olayının faili olduğu gerekçesiyle "Kırmızı Liste"de aranıyordu.

Kuzey Irak’ta iki Iraklı generalin de öldürüldüğü SİHA’lı operasyonda öldürülen teröristin  sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Murat Kalko olduğu ortaya çıktı.

10 milyonluk kırmızı listede aranan terörist Murat Kalko, 46 askerin şehit olduğu saldırların failiydi. Kalko, Kars'ta 12 yıl önce Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğu saldırıyı da düzenleyen teröristti.

Kırmızı Liste'deki Murat Kalko öldürüldü

 Terörist elebaşlarından Murat Karayılan'a yakınlığıyla bilinen Kalko, son olarak terör örgütü PKK'nın sözde Kandil yakınlarındaki Hakurk Eyalet sorumlusuydu.

Kırmızı Liste'deki Murat Kalko öldürüldü - Resim : 2

İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 milyonluk kırmızı kategorisinde yer alan Murat Kalko, 10 Ekim 2007'de Hakkâri'nin Yüksekova İlçesindeki Dağlıca üs bölgesine düzenlenen 12 askerin şehit edildiği, 8 askerin kaçırıldığı, 25 askerimizin de yaralandığı hain saldırıyı yönetmişti.

Kırmızı Liste'deki Murat Kalko öldürüldü - Resim : 3

MAYINLA ŞEHİT ETTİ

Sabah'tan Özgür Cebe'nin haberine göre: Terörist Murat Kalko'nun da içinde bulunduğu terörist grup Kars'ın Kağızman İlçesi Çemçe- Madur bölgesi arasında kalan Sinek yaylasında 19 Kasım 2008'de Binbaşı Süleyman Can'ı şehit etmiş, 4 askeri de yaralamıştı. Daha sonra Kuzey Irak'a kaçan terörist Kalko 19 Ekim 2011 gecesi Hakkari'nin Çukurca İlçesinde 5 ayrı üs bölgesine saldırı düzenleyerek 25 askerimizin şehit edildiği, 18 askerin de yaralandığı alçak saldırıya da bizzat katılmıştı. Terörist Kalko, Siirt-Şırnak kırsalını içine alan sözde Botan sahasına sorumlusu olduğu dönemde 19 Ağustos 2015 günü Siirt-Pervari arasındaki yol güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında el yapımı uzaktan kumandalı mayını patlatmıştı. Saldırıda 8 asker şehit olmuştu. Kalko'nun öldürüldüğü operasyonla şehitlerin intikamı da alınmış oldu.

Kırmızı Liste'deki Murat Kalko öldürüldü ile ilgili etiketler MİT TSK Operasyon Irak Murat Kalko
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.