Kırmızı Et Fiyatlarına Şok Zam Geld! Ayda bir kez alan şanslı sayılıyor! Güncel Et Fiyatları Listesi

Mutfaklara zam yağmuru devam ediyor. Dolardaki düşüş gıda fiyatlarında zamların geri çekileceği beklentisini oluşturmuştu. Ancak fiyatlar durdurulamıyor. Et fiyatları 120 TL kapısına dayandı. Ayda bir kez alanlar kendilerini şanslı saymaya başladı. Kırmızı Et fiyatlarına şok bir zam daha geldi.

Kırmızı Et Fiyatlarına Şok Zam Geld! Ayda bir kez alan şanslı sayılıyor! Güncel Et Fiyatları Listesi

Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarında güncelleme yaptı. Büyükbaş hayvan etlinde 10 lira ile 4 lira arasında zam yapıldı. Keçi etinin fiyatı artmazken kuzu ve koyun etinde gelen zam vatandaşları zor soktu.

Karkas Ete Kiloda 10 Lira Zam!

Daha 1,5 ay önce Et ve Süt Kurumu tarafından karkas ete zam yapılmıştı. büyükbaş hayvan alımında birinci kalite, asgari karkas ağırlığı 190 kilo, asgari yüzde 57 ve üzeri randımanı olan yerli tosunun karkasını kilosunu 50 liradan 60 liraya çıkardı. Aynı şartlara sahip ithal tosunun karkas fiyatı ise kilo başına 48 liradan 58 liraya çıkarıldı. Kalite ve randıman düştükçe fiyatlardaki artış oranı da düşüyor. Genel olarak fiyat artışı kilo başına 4 lira ile 10 lira arasında değişiyor.

KUZU VE KOYUN ETİNDE 10 LİRALIK ARTIŞ!

Küçükbaş hayvan etinde de zamlar durmadı. Geçtiğimiz Aralık ayında kilosu 45 lira olan kuzu ve koyun eti yapılan zamla birlikte 55 liraya yükseldi. Koyun etinde yapılan zamla birlikte 5 lira olan fiyat 5 liraya yükseldi. Keçi etinde ise zam yapılmadı. Keçi etinin kilosu 25 Lira oldu.

Üreticiler, maliyetleri nedeniyle sıkıntı yaşarken Et ve Süt Kurumu (ESK) et kesim fiyatlarıyla ilgili güncelleme geldi. Yerli hayvanda karkas kesim fiyatının kilosu 50 liradan 60 liraya, ithal hayvanda ise 48 liradan 58 liraya çıkarıldı.

İşte Güncel Et Fiyatları Listesi

Güncel Et Fiyatları Listesi

Et Fiyatları Ne Kadar Oldu?

 

Kırmızı Et Fiyatlarına Şok Zam Geld! Ayda bir kez alan şanslı sayılıyor! Güncel Et Fiyatları Listesi ile ilgili etiketler Et ve Süt Kurumu Et zam et fiyatları güncel et fiyat listesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.