Kırmızı bültenle aranıyordu! PKK'nın kritik ismi öldürüldü...

MİT, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği operasyonla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde merkez komite üyesi Engin Karaaslan'ı etkisiz hale getirdi.

Suriye Kamışlı bölgesinde MİT tarafından düzenlenen operasyon kapsamında kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde komite üyesi Engün Karaaslan SİHA operasyonu ile öldürüldü. 

TERÖRİST ABDULLAH ÖCALAN'DAN BİZZAT EĞİTİM ALMIŞ

PKK'ya 1980'li yıllarda katılan Engin Karaaslan, 1990'lı yıllarda Suriye/Şam'da Abdullah Öcalan'dan bizzat eğitim almış, 2000'li yıllarda PKK Ermenistan Temsilciliği görevini üstlenmiş ve KCK Adalet Divanı Üyesi olarak görev yapmıştı.

Kırmızı bültenle aranıyordu! PKK'nın kritik ismi öldürüldü...

PKK SURİYE GENEL SAĞLIK SORUMLUSUYDU

2019 yılından bu yana Suriye'de bulunan E.Karaaslan, en son PKK'nın Suriye'deki en üst yürütme organı PKK 'Suriye Sekreteryası Üyesi ve PKK/KCK 'Suriye Genel Sağlık Sorumlusu olarak görev yapmaktaydı.

ÇOK SAYIDA EYLEMİN PLANLAMASINI BİZZAT YAPTI

Örgütte bulunduğu süre içerisinde Tunceli, Amanos ve Kandil'de silahlı alanda üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını bizzat yaptığı bilinen Engin Karaaslan'ı, MİT, bu faaliyetleri doğrultusunda hedef listesine aldı.

SİHA OPERASYONU İLE ÖLDÜRÜLDÜ

MİT'in sahadaki ajanları vasıtasıyla, Suriye/Kamışlı merkezli faaliyet gösterdiği tespit edilen Engin Karaaslan, Kamışlı-Haseke anayolu üzerinde Eli Fero mevkiinde SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Kırmızı bültenle aranıyordu! PKK'nın kritik ismi öldürüldü... - Resim : 2

Engin Karaaslan'ın kaybının, örgüt yöneticileri arasında yıkıma neden olduğu, bu durumun motivasyon kaybına sebep olmaması için, alt kadrolardan gizlendiği, öğrenildi.

BU ARAÇTA ÖLDÜRÜLDÜ

MİT'in yaptığı bu operasyonla, bugüne değin Suriye'de en üst düzey teröristin (E.Karaaslan) bu araçta öldürüldüğü öğrenildi. 

Kırmızı bültenle aranıyordu! PKK'nın kritik ismi öldürüldü... ile ilgili etiketler Suriye MİT PKK Engin Karaaslan Kamışlı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.