Kırmızı bültenle aranan PKK'lı terörist Necati Utku Kiraz öldürüldü

İçişleri Bakanı Soylu, Kırmızı bültenle aranan turuncu kategorideki PKK'lı terörist Necati Utku Kiraz'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristin 2016 yılında Güvenpark’ta yapılan terör saldırısı ile Bingöl’de Fırat Aksa Elektrik İdaresi’ne ait aracın geçişi esnasında yola tuzaklanan EYP’nin patlaması neticesinde 2 vatandaşın hayatını kaybettiği eylemi planlayanlar arasında olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birçok olayın faali olarak kırmızı bültenle aranan turuncu kategorideki terörist Necati Utku Kiraz ve bir teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bakan Soylu, Emniyet İstihbarat birimleri ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla teröristlerin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakan Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uzun zamandır peşindeydik
Emniyet İstihbarat ve Diyarbakır Emniyeti'nin başarılı operasyonuyla birlikte Jandarma'nın son vuruşu...

Birçok olayın faili, kırmızı bültenle aranan, turuncu kategorideki Azat Kendal kod Necati Utku Kiraz ve 1 terörist etkisiz...

Elinize sağlık Kahramanlar"

Kırmızı bültenle aranan PKK'lı terörist Necati Utku Kiraz öldürüldü ile ilgili etiketler Süleyman Soylu necati utku kiraz kırmızı bülten turuncu kategori
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.