Kirli planları deşifre oldu! İran barışı bozmak için Ermenistan’a İHA verecek!

Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın “Orta Koridor”da güçlenmesinden korkan İran Ermenistan'a "kamikaze İHA" vermeyi planladığı ileri sürüldü. Asya basını, İran’nın Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerinden rahatsız olduğu ve Kafkasya'daki mevcut gidişatı bozmayı planladığını yazdı.

Son zamanlarda girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan İran yönetiminin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilimi canlı tutmak için elinden geleni yaptığı kaydedildi. Ermenistan ile muhtemel bir barış anlaşmasının sonuçlarının Tahran'ın bölgedeki nüfuzunu büyük ölçüde baltalayabileceği ve Türkiye'nin nüfuzunun daha fazla genişlemesinin önünü açabileceği için Azerbaycan karşısında zorlayıcı taktikler uyguladığına işaret edildi.

İRAN'DAN KAMİKAZE İHA TAKTİĞİ

İran'ın Ukrayna'da kullanılmak üzere Rusya'ya verdiği Kamikaze İHA'larını Ermenistan'a da vermeyi planladığı ileri sürüldü.

İran'ın Ermenistan'a Shahed-136 vermesinin nedenlerinden birinin Türkiye-Azerbaycan ittifakına karşı Ermenistan ile olan sınır bölgesi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlamak amaçlı olduğu dile getirildi.

İran'ın bu taktik planlar için Rusya'dan destek istediği ancak Güney Kafkasya'da istikrarı sağlama hevesinde olan Moskova hükümetinin Türkiye ile olan derin ilişkileri nedeniyle Tahran'ın çağrılarına kulak vermenin pek olması olmadığı kaydedildi.

İran'ın ülkede devam eden protestolar ve ekonomide yaşanan kriz nedeniyle Güney Kafkasya'daki mevcut gidişatı bozma planlarının başarılı olamayacağı ifade edildi.

Kaynak: Star Gazetesi

 

Kirli planları deşifre oldu! İran barışı bozmak için Ermenistan’a İHA verecek! ile ilgili etiketler İran Azerbaycan Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.