Kırkpınar'da şampiyona doping cezası

2022 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, altın kemerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Kırkpınar'da rakiplerini yenerek altın kemeri kazanan Cengizhan Şimşek, pandemi döneminde adres bildiriminde bulunmadığı için ve dopingli çıktığı için ceza aldı. Bu cezadan sonra 2022 Kırkpınar Başpehlivanı'nın Sinoplu güreşçi Mustafa Taş olacağı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL - ÖZEL HABER

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in 1-3 Temmuz’da Edirne’de güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu ortaya çıktı.

Kırkpınar'da şampiyona doping cezası

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına karşın 2020 yılında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’e 9 Mart 2022'den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdi. Cengizhan Şimşek'in çağrıldığı doping testlerine gitmediği için Kırkpınar'da yasaklı maddeyle güreştiği gelen bilgiler arasında.

Kırkpınar'da şampiyona doping cezası - Resim : 2

KEMER EL DEĞİŞTİRECEK Mİ?

Kurul, sporcunun 1.10.2020'den itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline hükmetti. Bu bağlamda kemerin 2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mustafa Taş’a verilmesi söz konusu. Mustafa Taş, Cengiz Şimşek ile aynı takımda mücadele ediyor.

YENİDEN TÖREN YAPILACAK

SuperHaber'e konuşan Mustafa Taş, "Başpehlivan olmaktan dolayı mutluyum. Ama arkadaşımın durumundan dolayı üzgünüm. Bu şekilde kemer almaktan dolayı pek memnun değilim. Ben kendime güveniyorum. Uzun yıllar başpehlivan olacağım" dedi. Öte yandan 2 hafta sonra Edirne'de yapılacak törenle kemerin Mustafa Taş'a verileceği ifade edildi.

Kırkpınar'da şampiyona doping cezası - Resim : 3

KIRKPINAR'DA NE OLMUŞTU?

Edirne’de 661’incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehilvanlık müsabakaları sona ermişti. Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş arasındaki dev finalin ardından Kırkpınar’da bir ilk yaşanmıştı. 661'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Mustafa Taş’ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivan olurken İsmail Balaban ve Ertuğrul Dağdelen üçüncü olarak Kırkpınar’ı tamamlayan isimler olmuşlardı.

Kırkpınar'da şampiyona doping cezası - Resim : 4

Kırkpınar'da şampiyona doping cezası ile ilgili etiketler güreş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.