Kırım'da Türk kızı Sinem'e saldırı! Tepkiler büyüyor

Tatar Türkü lise öğrencisi Sinem'e saldıran Rus gençlerin kimliği tespit edildi. Kırım'da gerçekleşen olaya tepkiler büyüyor... Konu ile ilgili SuperHaber'e konuşan Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi ve gazeteci Gayana Yüksel, ''Bahçesaray'da herkes saldırıya çok tepkili. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da olayı yakından takip ediyor.'' dedi.

Kırım'ın Bahçesaray şehrinde Mislik İnşaat Koliç Koleji'nde lise son sınıfta okuyan Rus gençlerin, sınıf arkadaşları olan Tatar Türkü Sinem'i aralarına alıp dövdükleri anının görüntüleri ortaya çıktı.

Kırım'da Türk kızı Sinem'e saldırı! Tepkiler büyüyor

O anları sosyal medya üzerinden paylaşan ve ''Kırım'da Kırım Tatarlarına her türlü zulüm devam ediyor'' diyen Gayana Yüksel, olayın detayıyla ilgili SuperHaber'e konuştu.

Kırım'da Türk kızı Sinem'e saldırı! Tepkiler büyüyor - Resim : 2
Gayana Yüksel

''PSİKOLOGLAR SİNEM'E DESTEK VERMEK İSTİYOR''

Olayın üç gün önce Kırım'ın Bahçesaray şehrinde yaşandığını ifade eden Yüksel şu açıklamalarda bulundu;

''Bu video üç gün önce Bahçesaray'da uzun zamandır faaliyette olan Mislik İnşaat Koliç Koleji yakınlarında çekildi. Olay bu sabah netlik kazanmaya başladı. Görüntülerdeki bütün kişiler, Sinem ile aynı sınıftalar ve birbirlerini tanıyorlar. Sınıf arkadaşlarından bir kız, Sinem'e 'bugün gel, seninle baş başa görüşelim' diyor. Sinem ise kız arkadaşıyla görüşmeye gittiğinde karşısında altı kişi görüyor. Kızlardan biri, diğer üç arkadaşını kışkırtıyor. Daha sonra üç kız Sinem'e saldırmaya başlıyor. Sinem'i aralarına alıp, tokat atıp, yere fırlatıyorlar. Olayın gerçekleştiği yerde bulunan sınıf arkadaşı iki erkek ise o anları cep telefonu kamerasına çekiyor. Erkekler olaya karışmıyor, gülerek kayıt altına alıyor, küfürler savuruyorlar. Olayın videoda olmayan başka detayları da var. Sinem'in kafasında yaralar oluştu. Hastaneye götürülüp ilk müdehalesi yapıldı. Şu anda evinde. Sağlık durumu iyi ama psikolojik olarak kötü durumda. Eğer ailesi kabul ederse gönüllü psikologlar Sinem'e destek vermek istiyor.''


''TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA OLAYI TAKİP EDİYOR''

Bu olayın çok fazla tepki aldığını vurgulayan Yüksel, Türkiye'den de bu olaya tepki gösterildiğini belirterek ''Bu olay tepki almaya devam ediyor. Bahçesaray'da herkes okul yönetimine ve öğretmenlere tepkili. Polisler Sinem'e saldırıyı gerçekleştiren kişileri tespit etti, kayıtlarını aldı. Sınıf arkadaşı oldukları ortaya çıkan altı gencin ismi listeye alındı. Tekrar böyle bir durum ile karşılaşılması halinde cezalandırılacaklar. Türkiye'den de bu olaya çok tepki gösterildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bu olayı yakından takip ediyor.'' dedi.

Kırım'da Türk kızı Sinem'e saldırı! Tepkiler büyüyor ile ilgili etiketler Kırım Saldırı Gayana Yüksel bahçeşehir türk kızı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.