Kırılan ve dökülen saçlara çok iyi geliyor! İşte güçlü saçlar için kür tarifi

Saç sorunları olanlar için alternatif tıp pek çok avantaj sunuyor. Bu avantajların bazılarını modern tıp da destekliyor. Onlardan biri olan biberiye suyu ise, saçlara çok iyi geliyor. İşte detaylar…

Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan saç sorunları, saç dökülmelerinden kelleşmeye; kepeklerden saç kırana kadar pek çok problemi içeriyor. Bunlardan en yaygını ise hiç kuşkusuz saç dökülmeleri oluyor. Genetik faktörlerden fizyolojik nedenlere; dış faktörlerden yanlış saç bakım rutinine kadar pek çok faktöre bağlı olarak dökülen saçlar, kötü bir görüntüye sebep verdiği için pek çok kişi tarafından istenmeyen bir durum.

Saç dökülmelerinin önüne geçmek için ise, tıbbi tedavileriniz devam ederken; modern tıbbın da desteklediği çeşitli besin ve bitkilerden yararlanmanız mümkün. Bu bitkilerden biri olan biberiyenin suyu saç dökülmelerine ve diğer saç sorunlarına çok iyi gelmesiyle popüler olmuş bulunuyor. Peki biberiye ne işe yarar, saça iyi gelir mi? Saç için biberiye suyu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

BİBERİYE SUYU KOLAYLIKLA HAZIRLANIYOR

Kırılan ve dökülen saçlara çok iyi geliyor! İşte güçlü saçlar için kür tarifi

Biberiye suyu, evde kolaylıkla hazırlanabiliyor. Biberiye suyu hazırlamak için ilk olarak; 1 litre suya 4 kaşık biberiye atıp, kaynatmanız gerekiyor. Taze ve kurutulmuş bir şekilde aktardan satın alınabilecek olan biberiyeyi kaynattıktan sonra ocak kapalı bir şekilde 5 dakika kadar bekletin. Ardından biberiyeleri süzün ve kalan suyu spreyli bir şişeye koyarak gün içerisinde 1 ya da 2 kez, saç diplerinize sıkarak masaj yapın. Kürü, 30 gün boyunca düzenli olarak kullanın.

BİBERİYE SUYU ÖZELLİKLE SAÇA İYİ GELİYOR

Biberiye suyu eski zamanlardan beri kullanılan şifalı bir kür olmakla birlikte, özellikle saç sorunu olan kişilerin kullandığı bir kür. Saç uzatma konusunda en çok bilinen yöntemlerden biri olan biberiye suyu, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak, saç tellerinin uzamasını ve saçların daha gür çıkmasını sağlıyor. Vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olan bu kür, saçlara güçlülük kazandırdığı gibi parlaklık ve canlılık da kazandırıyor. Daha sağlıklı bir saç görünümü için tercih edilebilecek olan kürün saç derisi enfeksiyonlarını tedavi ettiği ve kepek sorununa da iyi geldiği biliniyor.

Kırılan ve dökülen saçlara çok iyi geliyor! İşte güçlü saçlar için kür tarifi ile ilgili etiketler Saç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.