Erling Haaland "Kiricocho"ya karşı

Borussia Dortmund-Sevilla maçında Erling Haaland penaltı kullanırken hikayesi 1982’lere kadar dayanan çok enteresan bir şey yaşandı... İşte Harun Gündüz isimli Twitter kullanıcısının aktardığı şekliyle "Kiricocho"nun hikayesi...

Borussia Dortmund'un Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçında ilginç bir olay yaşandı. Dortmund'un 200 milyon euroluk Norveçli golcüsü Erling Haaland, 54. dakikada takımını 2-0 öne geçiren penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçti. Bu sırada Sevilla'nın Faslı kalecisi Güney Amerika futbolunda çok sık kullanılan bir penaltı totemi yaptı. Sonuçta Haland golü attı ama kaleciden dönen tamamlayarak...

Maçtan sonra şu açıklamayı yapmış: “Kaleci penaltıyı kurtardığında bana bağırdı ve ben de 'umarım senin için bir gol daha atabilirim' diye düşündüm. Ve yaptım. [Ne bağırdığı] hakkında hiçbir fikrim yok, bana söylediği şeyin aynısını söyledim. Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum"

“Kiricocho” Güney Amerika futbolunda çok yaygın bir şekilde kullanılan bir söz aslında söylenildiğinde rakibe kötü şans getirdiğine inanılıyor. Hikayesi çok enteresan."

Arjantin’i Dünya Şampiyonu yapan Carlos Bilardo antrenörlüğünün ilk yıllarında Estudiantes La Plata’yı çalıştırırken takımın antrenmanlarını izlemeye Estudiantes taraftarı “Kiricocho” lakaplı bir çocuk gelirmiş. Çocuğun her antrenmana geldiği gün takımdan biri sakatlanmış, Batıl inançlara bağımlı bir adam olan Bilardo kendi batıl inancını bulup ve bundan yararlanmaya karar vermiş. Kiricocho artık rakip takımlar stada geldiğinde onları karşılamaya başlamış.

Estudiantes tam o yıl, 1982'de Birinci Lig şampiyonu olmuş ve tüm sezon evinde sadece bir maç kaybetmiş. Estudiantes'in kaybettiği tek maç Boca Juniors maçı olmuş. Boca Juniors o gün özel güvenlik alarak Kiricocho’yu takımın yanına yaklaştırmamış ve galip gelmiş.

Carlos Bilardo'ya yakın dönemde Kiricocho hakkında sorular sorulmuş ve şunları söylemiş «Kiricocho, La Plata'da hep yanımızda olan bir çocuktu ve o yıl şampiyon olduğumuz için onu tılsımımız olarak kabul ettik. İyi bir çocuktu ama artık onu görmüyorum.”

Erling Haaland "Kiricocho"ya karşı ile ilgili etiketler Sevilla Borussia Dortmund Erling Haaland
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.