Kırgızistan'ın FETÖ'cü Cumhurbaşkanı Atambayev İstanbul'da rahatsızlandı

New York'taki BM Genel Kurul Toplantısı'na gitmek üzere İstanbul'da uçağa bineceği sırada rahatsızlanan Almazbek Atambayev'in, bir süre doktor gözetiminde olacağı bildirildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı'na katılmak için İstanbul'dan uçağa bineceği sırada rahatsızlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Atambayev'in, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan New York'a gidecek olan uçağa binmeden önce rahatsızlandığı belirtildi.

Göğüs ağrısından şikayetçi olan Atambayev'e ilk müdahaleyi yapan doktorlar, Cumhurbaşkanının acil sağlık kontrolünden geçmesi gerektiği tavsiyesinde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Atambayev'in, detaylı bir tıbbi muayeneden geçeceği ve bir süre doktor gözetiminde olacağı bildirildi.

New York ziyareti iptal edilen Atambayev'in yerine, Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in BM Genel Kurulu'nun 71'inci oturumuna katılacak Kırgız heyetine başkanlık edeceği kaydedildi.

Akipress Haber Ajansı, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi yetkililerine dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Atambayev, bir süre Türkiye'de doktor gözetiminde kalacak.

Atambayev, önceki gün Bağımsız Devletler Topluluğu üye ülkelerin liderlerinin katılımıyla 60. yaş doğum gününü kutlamıştı.

FETÖ açıklaması tepki toplamıştı

15 TEmmuz'daki darbe girişiminin ardından İslam ülkeleri FETÖ'ye karşı Türkiye'yi destekleyip işbirliği yaparken, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun FETÖ'nün Kırgızistan'da da darbe yapabileceği yönündeki açıklamasını ‘absürd' olarak nielemişti.

Çavuşoğlu "Kırgızistan'da da darbe girişimi yapabilirler. Bu sefer Kırgızistan'da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar. Orada tüm kurumlara yerleşmiş durumdalar" demişti. Atambayev, “Bu açıklamalar absürd. Çavuşoğlu'nun asıl kendi ülkesinde olanları fark etmesi gerekirdi, hiçbir şeyin farkında değillerdi” diye karşılık vermişti.

Atambayev ayrıca Ankara'nın Gülen'le bağlantılı olduğunu belirttiği liselerin Kırgız Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı eğitim programına göre faaliyet gösterdiğini belirtmişti. Türkiye'ye yönelik olarak, "Bize bir şey dikte edilmemeli ve şart koşulmamalı, bize bir şeyler öğretip korkutmanıza lüzum yok” ifadelerini kullanıştı.

Kırgızistan, FETÖ'nün Orta Asya'da en güçlü olduğu ülke olarak biiliniyor.

Üst düzey isimlerin çocukları FETÖ okullarında eğitim görüyor ve ülkedeki siyasi sisteme ve ülkeyi yöneten kadroya dahil oluyor.

Kırgızistan'ın FETÖ'cü Cumhurbaşkanı Atambayev İstanbul'da rahatsızlandı ile ilgili etiketler İstanbul Atatürk Havalimanı Almazbek Atambayev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.