Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Beisenaliev gözaltına alındı

Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beisenaliev, yabancı öğrencilerden rüşvet alırken yakalandı ve gözaltına alındı.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beisenaliev ’in rüşvet alırken suçüstü yakalanmasının ardından gözaltına alındı.

RÜŞVET ALMAKTAN GÖZALTINA ALINDI

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Bakan Beisenaliev’in büyük ölçekte rüşvet gaspı davasında devam eden soruşturma kapsamında rüşvet alırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Beisenaliev’in yabancı öğrencileri üniversitelere kaydettirmek için 110 bin dolar rüşvet aldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucunda tüm bilgilerin verileceği kaydedildi.

41 yaşındaki Beisenaliev, 2020-2021 yıllarında 6 ay Eğitim ve Bilim Bakanı görevi yaptıktan sonra Kırgızistan’ın Bern Büyükelçisi ve sonrasında Birleşmiş Milletlerin (BM) Cenevre Ofisinde Kırgızistan Daimi Temsilcisi görevleri yürütmüş, şubat ayında ise yeniden Eğitim ve Bilim Bakanı olarak atanmıştı.

TÜRKİYE RAHATSIZLIĞINI İLETMİŞTİ

Türkiye Beisenaliev’in bakanlığa atanmasının ardından duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallardan ilgili makamlara aktardı. Aynı zamanda Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKOY) aracılığıyla da Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a bu bakanın FETÖ bağlantıları aktarıldı.

NEDİM ŞENER PAYLAŞTI

Gazeteci Nedim Şener, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Yeni gelen bir bilgiye göre: Doktora tezi FETÖ elebaşı üzerine olan Kırgızistan’daki FETÖ’cü Milli Eğitim Bakanı Almazbek Beisenaliev bugün yabancı öğrencilerle ilgili usulsüz işlem ve rüşvetten tutuklanmış. FETÖ’cüler sosyal medyada yasta" ifadelerini kullandı.

Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Beisenaliev gözaltına alındı

 

 

Kırgızistan'ın FETÖ bağlantılı Eğitim ve Bilim Bakanı Beisenaliev gözaltına alındı ile ilgili etiketler FETÖ Gözaltı Rüşvet Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.