Kırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım

Kırgızistan, komşusu Kazakistan'da yaşanan iç karışıklığa müdahale etmeyeceğini açıklamıştı fakat fikrini değiştirdi. Kırgızistan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Barış Gücü kapsamında Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve malzeme taşıyan 11 adet araç gönderdi.

Kırgızistan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Barış Gücü kapsamında Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve malzeme taşıyan 11 adet araç gönderdi.

GÖNDERMEYECEĞİZ DEMİŞLERİ, AMA GÖNDERDİLER

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, ülkenin Kazakistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücü'nün faaliyetlerine katılmak üzere asker göndermesinin yolunu açan kararnameyi imzaladığı duyuruldu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre de Kant şehrinde bulunan Birleşik Rus Askeri Hava Üssü'nden Kazakistan'a 150 asker, 8 zırhlı araç ve 11 araç gönderildi.

"PERSONELİN GÖREVİ KOMŞU DEVLETİN TESİSLERİNİ KORUMAK'

Kırgız barış gücü askerlerinin arasında deneyimli subayların ve sözleşmeli askerlerin bulunduğu ifade edilen açıklamaya göre, personelin görevi, komşu devletin özellikle önemli ve stratejik tesislerini korumak ve savunmak olacak.

Meclis Genel Kurulu, bugün Kırgızistan'ın Kazakistan'a asker göndermesinin yolunu açan tezkereyi kabul etmişti.

KAZAKİSTAN'DA YAŞANANLAR

Kazakistan'ın batısında LPG'ye yapılan zamlar ve sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle 2 Ocak'ta başlayan protestolar, ülkenin diğer kesimlerine yayıldı.

Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Polis araçları ile askeri araçları ateşe veren, devlet binalarına giren protestoculara güvenlik güçleri müdahale etti.

Kazakistan'da göstericilere uyarı yapılmadan ateş açma emri verildi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolardan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etti. Protestoların yayılması sonucu olağanüstü hal ilan edildi.

Kırgızistan'dan Kazakistan'a askeri yardım ile ilgili etiketler Kırgızistan Kazakistan asker destek YOLLADI
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.