Kırgızistan 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye bölünebilir!

Kırgızistan'da bir kez daha darbe girişimi meydana geldi. Olay, 4 Ekim Pazar günü parlamento seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Uluslararası gözlemciler, girişimde George Soros destekli Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün izlerinin olduğunu vurgulayarak, Kırgızistan'ın 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye ayrılabileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kırgızistan bir kez daha darbe girişimi yaşadı. Başkent Bişkek’de yapılan gösteriler sonucu, bundan bir yıl önce çeşitli yolsuzluk suçlamaları ile cezaevine atılan, Almazbek Atambeyev ve o dönemin başbakanı olan Sapar İsakov, cezaevinden çıkarıldılar.

SOROS DESTEKLİ FETÖ DARBESİ BÖYLE İŞTE BÖYLE GERÇEKLEŞTİ!

SuperHaber’in aldığı bilgilere göre, Macar asıllı Amerikalı Musevi milyarder George Soros’un desteklediği FETÖ bağlantılı muhalefetin gerçekleştirdiği darbe girişimi, 4 Ekim pazar günü parlamento seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı.

Olaylar, 5 Ekim pazartesi günü, seçim barajını geçemeyen partilerin taraftarları öğle saatlerinde başkent Bişkek'te şehir meydanında toplanmasıyla alevlendi.

GÖSTERİLERDE GEZİ PARKI OLAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

Başkent Bişkek’de ilerleyen saatlerde, diğer şehirlerden gelenlerle birlikte protestocuların sayısı arttı.

Gezi Parkı olaylarını andıran manzaraların olduğu gösterilerde, ülkenin Mirbek Atabekov gibi tanınmış bazı sanatçıları da meydana gelip protestoculara destek verdi.

BARAJI AŞAN İKİ PARTİ DE DARBECİLERE DESTEK VERDİ!

Gösteriler devam ederken, beklenmeyen bir olay yaşandı. Pazar günü yapılan seçimde, barajı aşmış olan 2 parti daha muhaliflere destek olunca, meydandakilerin sayıları daha da arttı.

Polis geç saatlere kadar, göstericilere hiçbir müdahalede bulunmadı. Ancak göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girmeye çalışınca, polis protestocuları dağıttı.

İNTERNET VE TELEFON HATLARI ENGELLENDİ!

Kırgızistan’da akşam 21:00 - 21:30 sularında protestocular polis ile çatıştı. Saat 23:30 itibariyle ülke genelinde internet kesildi ve telefon şebekeleri çalışmadı. Sabaha karşı gece 04:30 suları protestocular Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girip işgal ettiler.

Kırgızistan 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye bölünebilir!

ÖNCE TUTUKLU ESKİ BAŞBAKAN SAPAR İSAKOV ÇIKARILDI!

Hemen arkasından tutuklu bulunan eski başbakan Sapar İsakov cezaevinden çıkarıldı. Saat 05:30 itibariyle internet ve telefon çalışmaya başladı. Saat 8:30 civarında da, tutuklu eski Cumhurbaşkanı Atambeyev cezaevinden çıkarıldı. Hemen arkasından ülke genelinde bütün valiler birer birer istifa etti.

CUMHURBAŞKANI SOORONBAY AÇIKLAMA YAPTI!

Saat 10:30 itibariyle Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov bir açıklama yaptı.

Açıklamasında polise kan dökülmemesi konusunda kesin talimat verdiğini ve yaşananların hukuksuz olduğunu ifade etti. Halkı sükunete çağırdı. Seçim komitesine talimat verdiğini gerekli incelemelerin yapılması akabinde gerekirse seçimlerin yenilenebiliceğini söyledi.

Protestolarda 46 polis 29 polis yaralandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde Oş şehrinde bulunan Sooronbay Ceenbekov taraftarları, kendisine destek olmak için, meydanda toplanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Sooronbay Oş şehrinden... Oş sehri, güney Kırgızistan diye tabir edilen bölgede bulunuyor. Eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambeyev ise, darbe yapan muhalefetin olduğu Kuzey'den...

Kırgızistan 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye bölünebilir! - Resim : 2
Almazbek Atambiye / Cezaevinden çıkarılan FETÖ’yü destekleyen eski Cumhurbaşkanı

 

KIRGIZİSTAN KUZEY VE GÜNEY OLARAK İKİYE BÖLÜNEBİLİR!

Uluslararası gözlemciler, Soros destekli FETÖ darbesi izleri taşıyan olay sonucu, Oş'taki hareketliliğin büyümesi durumunda, Kırgızistan’ın Kuzey ve Güney diye ikiye ayrılabileceğini, ayrıca çatışmaların yaşanabileceğini ifade ediyorlar.

ALMAZBEK VE İSAKOV FETÖ İLE HAREKET EDİYORDU!

Türkiye’de 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ sonrası, o dönem Kırgızistan Cumhurbaşkanı olan Almazbek Atambeyev ve o dönemin başbakanı Sapar İsakov idi.

FETÖ’nün Kırgızistan’da AVM, Otel ve okullar açmasına müsaade ederek, ortak hareket eden Almazbek ve İsakov, sert açıklamalar ile Türkiye’yi eleştirmişlerdi.

Her açıklamalarında Türkiye’yi hedef alan Almazbek ve İsakov, 15 Temmuz sonrası tavırlarını FETÖ’den yana koyarak, kendilerinin FETÖ ile ortak hareket ettiğini açıkça belli etmişlerdi.

Kırgızistan 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye bölünebilir! - Resim : 3
Seçimden hemen önce ulusal bir gazetede yer alan karikatür. 

Açıklaması şöyle:
- BirBol parisinden aday olmak istiyorum.
-Fetö: Söylediklerimin tamamını yapacaksın
- Kesinlikle
-Fetö: O zaman al şu 500 bin doları katıl Birbol'a


Öte yandan yaşanan olayların ardından ise Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgız Cumhuriyeti'ne ilişkin seyahat uyarısı geldi.

"SEYAHAT ETMEKTEN KAÇININ"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırgız Cumhuriyeti'nde 4 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Parlamento seçimlerinin ardından dün (5 Ekim) başlayan ve halihazırda devam etmekte olan olaylar ve ülkedeki güvenlik koşullarının daha da bozulabileceği ihtimali dikkate alınarak, vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkları takdirde, Kırgız Cumhuriyeti'ne bu aşamada seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır.

Halihazırda Kırgız Cumhuriyeti’nde bulunan vatandaşlarımızın ise Bakanlığımızca ve Bişkek Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları yararlı olacaktır."

 

Kırgızistan 'Kuzey ve Güney' olarak ikiye bölünebilir! ile ilgili etiketler FETÖ Kırgızistan Darbe Cumhurbaşkanlığı seçim George Soros
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.