Eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in aracına kurşun

Soros destekli FETÖ darbesi yapılan Kırgızistan'da cuma namazı sonrası ortalık karıştı. Cezaevinden darbeciler tarafından çıkarılan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Şarşenoviç Atambayev, bir kaç araç ile Alatoo Meydanı’na gelmek isteyince taşlanarak uzaklaştırıldı. Silahlı bir kişi Atambayev'in aracının arkasıdan birkaç el ateş etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kırgızistan yine bir darbe sonucu siyasi krizler yaşıyor. Kırgızistan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan seçim sonrasında siyasi tartışmalar yaşansa da olaylar olmuyordu.

Halen Cumhurbaşkanı olan Sooronbay Şerifoviç Ceenbekov taraftarları, son açıklamasında istifa sinyalleri vermişti. İşte bu açıklamadan sonra cezaevinden darbecilerin çıkardığı eski Cumhurbaşkanı Almazbek Şarşenoviç Atambayev, bunu fırsat bilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmek için harekete geçti.

CUMHURBAŞKANI TARAFTARLARI MEYDANDA CUMA NAMAZI KILDI!

Bunun üzerine, Cumhurbaşkanı Sooronbay Şerifoviç Ceenbekov taraftarları, başkanlık sarayı önündeki Alatoo Meydanı’nda toplanıp birlik beraberlik çağrısı yaptı. Buarada, ünlü meydana toplanan kalabalık hep birlikte cuma namazı kıldı.

ATAMBAYEV SARAYA GİTMEK İSTEDİ!

Aynı saatlerde eski Cumhurbaşkanı Almazbek Şarşenoviç Atambayev namazı fırsat bilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmek için harekete geçti. Atambayev kendisine destek veren birkaç partili ile parti merkezinde miting düzenledi. Provakatif ve kışkırtıcı konuşmalar yapan Atambeyev mitingin hemen akabinde mitinge katılanlarla birlikte Alatoo meydanına hareket etti. Ancek onu Alatoo meydanında Ceenbekov tarafları bekliyordu.

Eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in aracına kurşun

KIRGIZ HALKI ATAMBEYEV’İ MEYDANA SOKMADI!

Atambayev meydana yaklaştığı anda, Cumhurbaşkanı Ceenbekov taraftarları, hep birlikte taş atmaya başladı. İki taraf birbirine girdi. Atambayev'in arabasına da silahlı bir kişi bir kaç el ateş etti. Atambayev taraftarlarından yaralananlar oldu. Atambayev ve taraftarları meydandan kaçarak uzaklaştı.

BİŞKEK’DE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ!

Bu gelişmeler üzerine, Cumhurbaşkanı Ceenbekov, başken Bişkek’de olağanüstü hal ilan etti. Buna göre saat 20:00' itibaren baskent Bişkek'te sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, genel seçimler sonrası şiddet olaylarına dönüşen protestolar nedeniyle başkentte olağanüstü hal ilan etmişti.

ATAMBAYEV CUMHURBAŞKANI CEENBEKOV'UN İSTİFASINI İSTEDİ

Kırgızistan'da cezaevinden çıkarılan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un istifa etmesini istedi.

Seçim protestoları sırasında taraftarları tarafından salı günü cezaevinden çıkarılan Atambayev, kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi Genel Merkezi'nde taraftarlarına seslendi.

Atambayev, iktidarı döneminde yaptığı hatalardan dolayı Kırgızistan halkından özür dileyerek, Cumhurbaşkanı Ceenbekov'u sert şekilde eleştirdi.

Eski Cumhurbaşkanı, Ceenbekov'un istifasını, halkın birlik ve beraberliğinin korunmasını talep edeceklerini dile getirdi.

Atambayev, taraftarlarıyla birlikte başkent Bişkek'teki Ala-Too meydanında toplanmak için yürüyüşe geçti.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçlarını tanımayan muhalefet partilerinin taraftarları, cumhurbaşkanlığı ve parlamento binasını işgal etmiş, eski Cumhurbaşkanı Atambayev'i cezaevinden çıkarmıştı.

Eski Cumhurbaşkanı Atambayev'in aracına kurşun ile ilgili etiketler Kırgızistan video Atambayev suikast

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.