Kiraz sapının faydaları neler? Kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kiraz sapı özellikle kilo vermek isteyen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Kiraz sapının faydalarının neler olduğu, zayıflatıp zayıflatmadığı, kiraz sapı çayının nasıl demlendiği araştırılan konular arasında. Peki, kiraz sapının faydaları neler? Zayıflatır mı? Kiraz sapı çayı nasıl demlenir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Oldukça şifalı olduğu bilinen kurulmuş kiraz sapı, özellikle kilo verme aşamasında tercih ediliyor. Ancak kiraz sapının faydaları sadece zayıflatmakla bitmiyor. Kiraz sapının faydalarının ne olduğu, zayıflatıp zayıflatmadığı ve kiraz sapı çayının nasıl demlendiği araştırılan konular arasında. Peki, Kiraz sapının faydaları neler? Zayıflatır mı? Kiraz sapı çayı nasıl demlenir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Kiraz sapının faydaları neler? Kiraz sapı çayı nasıl demlenir?

KURUTULMUŞ KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELER?

Sakinleştirici etkisi vardır.

Susuzluğu giderir,

Böbreklere faydalıdır,

İdrar söktürücüdür,

Kanı temizler,

Böbrek taşı oluşumunu geciktirir,

Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır,

Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur,

Karaciğere faydalıdır,

Kilo vermeye yardımcıdır,

İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir,

KİRAZ SAPININ ŞİFALI ETKİLERİ

Kurutulmuş kiraz sapının kendine özgü basit bir kimyasal yapısı ve mükemmel bir biyokimyası vardır. Karmaşık olmayan, düzenli ve belirgin bir selülozik yapıya sahiptir. İçerdiği etkin maddelerin azlığı ve bağımsızlığı onu tedavi amaçlı kullandığınız takdirde çok güçlü kılmaktadır. Kirazın tuz dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atması bilinen en genel özelliğidir. Vücuttan hem su atar hem de kanı sulandırır.

Damarlarımızın dostudur. Bu sayede kalbin daha rahat çalışmasını sağlar. Bu özellik meyvelerde çok ender görülen bir özelliktir. Damarların içten yağlanmaslna karşı önleyici gücü otdukça kuwetlidir. Sabahları aç karnına tüketilecek bir avuç-kiraz kötü huylu kolestrolün olumsuz etkisine karşı gün boyu adeta bir kalkan oluşturur.

Triglyseridin ve kolestrolün düşürülmesinde ve dengelenmesinde etkilidir. “Nasıl olsa bir avuç kiraz tükettim, gün içerisinde ne yiyeceğime dikkat etmeme gerek kalmadı” şeklinde düşünmek yanlıştır. Kurutulmuş kirazsapı çayını bilmeyen yoktur. Ancak, erkeklerde en erken kullanılacak yaş kırk ve sonrasıdır.

Genç bayanlar da en erken onbeş yaşından sonra kurutulmuş kiraz sapı kürü uygulayabilirler. Bayanların genel olarak kurutulmuş kirazsapı kürünü nasıl ve hangi durumlarda uygulayabileceklerini “kiraz sapının regle bağlı ödeme karşı faydaları ve kullanımı” başlığında bulabilirsiniz. Kirazın prostat şikayetlerinin ortadan kaldırılmasında muhteşem bir etkisi vardır. Ancak, tek başına kür olarak prostat şikayetlerine karşı etkili değildir. İkinci bir bitkiyle beraber kullanılması şarttır.

KİRAZ SAPININ REGL VE ÖDEME KARŞI ETKİSİ

Regl dönemlerinde pek çok bayan vücutlarında oluşan şişmelerden şikayetcidirler. Estetik açıdan can sıkıcı olan bu durumdan kurtulmanın en kolay yolu kurutulmuş kiraz sapıdır. Kiraz sapını kaynatıp içmek hem dolaşımı ve toksin atılımını kolaylaştırmakta, hem de vücutta oluşan şişliği (yüz kısmında) yok etmektedir. Kurutulmuş kiraz sapı kürü, regl döneminin ödemine karşı etkili bir kürken, organ veya doku ödemine karşı etkisi çok azdır.

KİRAZ SAPI ÇAYININ HAZIRLANIŞI

Kaynamakta olan bir litre suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atınız. Beş dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte kaynatınız. Soğuduktan sonra süzünüz ve bir şişeye doldurarak buzdolabında koruyunuz’ Aç veya tok, regl süresince her gün bir su bardağı içiniz. Hazırlanan kiraz sapı suyu buzdolabında üç gün bekleyebilir.

Üç günden sonra artan miktarı kullanmayınız. Gerekiyorsa yeniden her üç günde bir taze olarak hazırlayınız. Satın aldığınız kiraz sapları tozluysa soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sıcak suda yıkamayınız.

KİRAZ SAPININ TOSKİN ATICI ÖZELLİĞİ

Kaynamakta olan bir litre suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atınız. Yedi dakika ağzı kapalı olarak klsık ateşte kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra, soğumasını beklemeden süzünüz ve bir şişeye doldurarak buzdolabında koruyunuz. Yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden iki saat sonra günde sadece bir su bardağı içilir.

Bir hafta uygulandıktan sonra üç gün ara verilir, tekrar bir hafta uygulanır ve sonra kür sonlandırılır. Hazırlanan kiraz Sapı suyu buzdolabında üç gün bekleyebilir. Üç günden sonra artan miktarı kullanmayınız. Gerekiyorsa yeniden üç günde bir taze olarak hazırlayınız.. Satın aldığınız kiraz sapları tozluysa soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sıcak suda yıkamayınız.

KİRAZ SAPI BANYOSU (VÜCUT VE AYAKLAR İÇİN)

Bu tarifimiz şişkin gözler ve yorgun ayaklar için; 4 tutam kiraz sapını 3 litre suda 10 dakika kaynatın. Kaynama bitiminde içine 20 gram çubuk tarçın tanesi ve 5 gram ıhlamur (15-20 yaprak) ilave edin. Hazırladığınız bu karışımla yapacağınız banyo, cildinize nefes aldıracak. Bir kaba bu karışımdan koyun ve içinde ayaklarınızı 20 dakika kadar bekletin. Ağrılarınızdan kurtulduğunuzu ve ayaklarınızın güzelleştiğini farkedeceksiniz.

 

Kiraz sapının faydaları neler? Kiraz sapı çayı nasıl demlenir? ile ilgili etiketler Kiraz sapı faydaları neler nasıl demlenir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.