Kiracılar dikkat! Artış oranı belli oldu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Nisan ayı kira artış oranı belli oldu. Buna göre, TÜFE on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Nisan ayı için yüzde 13,18 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,19 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,18 artış gerçekleşti.

KİRALARA EN FAZLA YÜZDE 13,18 ZAM YAPILABİLECEK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 13,18 artış gerçekleşti. Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 13,18 oranında zam yapabilecek.

Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Ev sahipleri yasal oranı aşarak zam yaparsa kiracının bu duruma hukuksal yoldan itiraz etme hakkı bulunuyor.

 

Kiracılar dikkat! Artış oranı belli oldu ile ilgili etiketler enflasyon kiracı kira artış oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.