Kira zammı nasıl hesaplanır? Kasım 2020 TEFE TÜFE kira artış oranı kaç TL?

2020 Ekim ayı TÜİK enflasyon rakamları merakla beklenirken TEFE TÜFE ile Kasım ayı kira artış oranı zammı vatandaşlar tarafından araştırılmakta. 2020 kira zammı nasıl hesaplanır? Enflasyona göre kira zammı hesaplama nasıl yapılır?

2020 Kasım ayı kira zammı ne kadar, kaç TL oldu sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. her yeni aya girildiği zamanlarda özellikle kiracılar ve ev sahiplerinin ilgi odağı haline gelen TEFE TÜFE verileri oldukça dikkat çekiyor. 2020 Kasım ayı kira zammı ne kadar? TEFE TÜFE Kasım ayı kira zammı ne kadar, kaç TL oldu?

Tüketici fiyatları son olarak geçen Eylül ayında yüzde 0.97 arttı ve yıllık enflasyon geçen yılın aynı ayındaki yüzde 9.26 düzeyinden yüzde 11.75 seviyesine kadar yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatlarındaki dokuz aylık artış yüzde 8.33 düzeyinde gerçekleşirken, 12 aylık ortalama göre artış da yüzde 11.47'ye geriledi.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

ENFLASYONA GÖRE KİRA ZAMMI HESAPLAMA

Konut Kirası: 1.000 TL

TÜİK TEFE TÜFE Ekim 2020 Kira Artış Oranı: % 11,47

Ekim Ayı Kira Zammı Tutarı: 114,70 TL

Ekim Ayı Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.114,70 TL

Açıklanan rakamlara göre kirası bin lira olan bir kiracının Ekim ayında ödeyeceği kira zammı 112,70 lira olarak hesaplanmakta olup zamlı kira tutarı ise 1.114,70 TL lira olarak gerçekleşmektedir.

KASIM AYI KİRA ZAMMI NE KADAR?

2020 Kasım kira zam oranı henüz açıklanmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

 

Kira zammı nasıl hesaplanır? Kasım 2020 TEFE TÜFE kira artış oranı kaç TL? ile ilgili etiketler zam enflasyon TÜFE kira tefe kira zammı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.