Kimyasal saldırının sembolü küçük kız konuştu!

Doğu Guta'nın Duma bölgesine Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırının mağduru olan küçük çocuklar yüzleri hortumla yıkanarak kurtarılmaya çalışılmıştı. O çocuklardan 7 yaşındaki Masa BBC'ye konuştu.

İç savaşın 7 yıldır devam ettiği Suriye’de geçen hafta korkunç bir olay yaşanmıştı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Doğu Guta’da siviller üzerine kimyasal silah saldırısı düzenlemiş ve en az 70 kişinin ölmesine sebep olmuştu. O saldırı tüm Dünya’dan tepki çekerken Esad’ın bu hamlesine ABD, İngiltere ve Fransa önceki gün bir operasyon düzenleyerek yanıt vermişti.

İşte Doğu Guta’da kimyasal saldırı sonrasında çekilen görüntülerde akıllara kazınan en önemli figür 7 yaşındaki küçük bir kız çocuğuydu. Bir hastaneye götürülen ve ne olduğunu anlamayan çocuk, kimyasal saldırının etkilerini azaltmak için doktorların müdahalelerine maruz kalıyordu. Başından aşağı sular dökülen küçük kızın isminin Masa olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün BBC’ye konuşan Masa açıklamalarda bulundu ve yaşadıklarını anlattı. Masa, “Duma’daki evimizin bodrumundaydık sonra havadan bir varil düştü. Varil patlamadı. Herkes bize, ‘yukarı çıkın, yukarı çıkın, yukarı çıkın’ diye bağırdı ve biz de en üst kata çıktık. Fakat ben yolda düştüm, annem ‘kızım, kızım, kızım’ diye amcama seslendi. Amcam geldi beni aldı ve ıslak bir bezle birlikte beni yukarı taşıdı” dedi.

Daha sonra 3 doktorun geldiğini ve Masa ve kardeşini taşıyarak kaçtıklarını söyleyen 7 yaşındaki kız, “Bizi ilk tıbbi merkeze götürdüler ve üzerimize su döktüler. Daha sonra bize iğne yaptılarÇ Uyumaya gittiğimizde uçaklar ateş açmaya devam ediyordu ve toz içindeydik. Tekrar bodruma indik ve havada kan kokusu vardı. Kan kokusu kokladık” dedi.

İngiliz basını, Masa ve ailesiyle birlikte 75 komşusunun bodrumda yaşamlarına devam ettiğini açıklarken, Masa’nın annesi Amani de, “Kocam diyabet olduğu için çocukları taşımakta güçlük çekiyordu. Gaz boğazımı yakıyordu. Kusuyordum ve öksürüyordum. Etrafımdaki insanlar yere düşüyordu” dedi.

Kimyasal saldırının sembolü küçük kız konuştu! ile ilgili etiketler Suriye kimyasal saldırı masa duma doğu guta
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.