Kimsesizler dizisinin adı değiştirildi

FOX TV'de ekranlara gelecek 'Kimsesizler' isimli dizinin adı 'Çocuklar' olarak değişti. Dizinin, kimsesiz çocuklara hakaret içeren iki fragmanı da yayından kaldırıldı.

FOX izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan,Kimsesizler dizisinin ilk fragmanlarında, Mahir Boztepe karakterinin yuvada kalan çocuklara yönelik sert sözleri tepki çekmişti.

İlk kez SuperHaber'in haberleştirdiği tepkilerin ardından RTÜK inceleme başlattığını duyurmuştu.

Çocuklara hakaretlerin yer aldığı fragmanlar yayından kaldırılan dizinin ismi de 'Çocukluk' olarak değiştirildi.

NE OLMUŞTU?

Dizinin ikinci tanıtımında çocuklara 'Köpek gibi davranacaksınız' diye bağıran Mahir Boztepe karakterinin, “Aile bu dünyada en önemli varlıktır. Ailesi olmayan insan hiçtir. Size de aileler gelecek. Saçınıza, başınıza, tırnağınıza, dişinize, huyunuza, suyunuza bakacaklar.Bacaklarına sarılacaksınız. Kendinizi acındıracaksınız. Hani o barınaktaki köpekler var ya, “Beni seç beni seç diye yaltaklanan köpekler, işte öyle davranacaksınız. Burada ben ne dersem o! Ağlamaya mama yok.” ifadeleri tepki çekmişti.

BAKANLIĞA ÇAĞRI: KORKUNÇ DİZİYİ YAYINLAMAYIN

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dizinin tanıtımının kendisine ulaştırıldığını belirten Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği (KOREV) Başkanı Ülkü Aydeniz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çağrıda bulunmuştu.

Diziyi 'Koruma altındaki çocuklarımıza hakaretler içeren,etiketleyen,topluma yanlış mesajlar veren korkunç bir dizi.' olarak tanımlayan Aydeniz, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Koruma altındaki çocuklarımıza dizide yansıtılan uygulamalar asla yok ülkemizde.Diziler reyting kaygısı ile çocuklarımıza,devlet kurumlarımıza,evlat edinen ve koruyucu aile olan kişilere hak ihlali yapamaz."

Kimsesizler dizisinin adı değiştirildi ile ilgili etiketler Fox TV dizi Çocuk kimsesizler çocuklar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.