"Kimse Türkiye'nin kolunu bükmeye çalışamaz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de bakanlığına ait 2021 bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada ABD ve AB'ye Doğu Akdeniz mesajı verdi. "Bugün kimse Türkiye'nin kolunu bükmeye çalışamaz, tam tersi bize doğrultulan Doğu Akdeniz'de rotaları da kolları da biz büküyoruz." dedi. Çavuşoğlu ABD'nin yaptırım kararı içinse, "Yaptırım kararını elimizin tersiyle ittik. Bakanlıktan açıklama yaptık. Milli meselemizdir, onur duruşumuzu gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizden, bize yaptırım gelecek diye veya AB eleştirecek diye vazgeçmemiz söz konusu olamaz

Biz önce her zaman masadan ve diyalogdan yana olduk. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Çıkarlarımız neredeyse oraya gittik. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarını korumak için çalıştık ancak sahada da her zaman barışı ve adaleti sağladık.

Bugün kimse Türkiye'nin kolunu bükmeye çalışamaz, tam tersi bize doğrultulan Doğu Akdeniz'de rotaları da kolları da biz büküyoruz. Bundan emin olun."

Yaptırım kararını elimizin tersiyle ittik. Bakanlıktan açıklama yaptık. Milli meselemizdir, onur duruşumuzu gösteriyoruz. 

ABD'NİN YAPTIRIM KARARI

Yaptırım kararını elimizin tersiyle ittik bakanlıktan açıklama yaptık, milli meselemizdir onur duruşumuzu gösteriyoruz.

"Kimse Türkiye'nin kolunu bükmeye çalışamaz" ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Doğu Akdeniz ABD Yaptırım ab
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.