Kimse intikam peşinde değil! SuperHaber-Özel

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass giderayak yaptığı açıklamalar tepki çekti. Bass’ın açıklamaları ile ilgili SuperHaber’e konuşan AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ “Bizim ülkemizde herhangi biri ABD elçiliğinde çalışıyor diye suça bulaşmışsa nedir yani ABD’den izin mi alalım?” ifadelerini kullandı.

29 Eylül’de Amerikan Senatosu’nca Afganistan’ın başkenti Kabil’e ataması onaylanan ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye’deki görev süresi dolmadan önce İstanbul’da bir grup gazeteciyle biraraya geldi. Bass, gazetecilerle yaptığı toplantıda tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’la ilgili medyada çıkan haberlerden rahatsızlığını dile getirirken hükümetten “bazı isimlerin intikam peşinde” olduğunu ileri sürdü. Baas’ın bu açıklamaları ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, “kimse intikam alma peşinde değil. Baas açık konuşsun” dedi.

akp-li-selcuk-ozdag-bank-asya-dan-kredi-cektim-202558-5

ABD’DEN İZİN Mİ ALALIM?

Özdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Biz gerek Rusya ile gerek komşu ülkeler ile gerekse de AB ve ABD ile karşılıklı iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Dış politikamız kazan kazan olup, ebedi düşmanımız olmadığı gibi ebedi dostumuzda yok. Nasıl ki başka ülkelerin menfaatleri varsa bizim de var. Türkiye bir hukuk devletidir. AB ülkelerinden bazıları Türkiye’den kaçan illegal Marksist Leninist örgütler ile FETÖ ve PKK’dan insanları saklıyorlar ve barındırıyorlar. Bizim ülkemizde herhangi biri ABD elçiliğinde çalışıyor diye suça bulaşmışsa nedir yani ABD’den izin mi alalım? Bunlar doğru şeyler değil. Suç varsa bu suçla ilgili hukuk gereğini yapacaktır, yapmalıdır. Ayrıca bizden kimse de intikam alma peşinde değildir. Bir siyasetçi bir devlet adamı böyle bir şey söylüyorsa isim vermesi lazım. Bir büyükelçinin Türkiye’den ayrılırken açık konuşması gerekir. Afaki cümleler ile Türkiye’nin tamamını ve hükümeti suçlamak doğru değil. Siz bu şekil ifadeler ile bir şeyi başarmak istiyorsanız başaramazsınız. Türkiye bir bütündür, 80 milyonu ile iktidarı ile muhalefetiyle… Hiç kimse de intikam peşinde değildir. Herkes hak ve hakikat peşindedir.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HERKES İÇİN GEÇERLİDİR

AB, çifte standart uygulamamalıdır. İspanya’daki referandumu reddedeceksiniz, Irak’taki referanduma evet diyeceksiniz, Türkiye’de suç işleyen size sığınan kendi ülkenizdeki teröristlere ilticacı muamelesi yapacaksınız, barındıracaksınız hatta Türkiye’ye iade etmeyeceksiniz. Türkiye’de suç işlemiş yabancı bir ülke vatandaşı veya TC vatandaşı ABD büyükelçiliğinde çalışıyor diye bunların hakkında hemen ilişkilerimiz zarar görür diye aba altından sopa göstermeye gerek yok. Türkiye eski Türkiye değil. Kendi yağımızla kavrulacağız, göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve kesinlikle bunlara pabuç bırakmayacağız. Hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir.

Kimse intikam peşinde değil! SuperHaber-Özel ile ilgili etiketler ABD John Bass intikam selçuk özdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.