Kimlikle Seyahat Edilen Sırbistan'da Nerede Tatil Yapılır? Sırbistan'da Görmeniz Gereken 3 Şehir!

Sırbistan'a kimlikle seyahat dönemi başladı. Türk vatandaşlarına vizesiz, pasaportsuz seyahat imkanı tanıyan Doğu Avrupa'nın en canlı ülkesi Sırbistan yaz tatilinde gezilecek ülkelerden. Birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış Sırbistan'da nerede tatil yapılır sorusuna yanıt aradık. İşte Sırbistan'da görmeniz gereken 3 şehir...

Sırbistan'da tatil planlıyorsanız size iyi bir haberimiz var. Sırbistan hükümeti aldığı son kararla Türk vatandaşlarına kimlikle seyahat imkanı getirdi. Daha önce vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında yer alan Sırbistan'a gitmek için pasaporta da ihtiyacınız kalmadı.

Kimlikle seyahat edebileceğiniz Sırbistan'da nerede tatil yapacağınıza karar veremediyseniz sizler için görmeniz gereken 3 şehri araştırdık. Doğu Avrupa'nın en canlı ve en eski ülkelerinden "Sırbistan'da nerede tatil yapılır, ne yenir; Sırbistan'da ucuz tatil imkanı var mı" sorularına yanıt aradık.

İşte Sırbistan'da Görmeniz Gereken 3 Şehir!

Kimileri için Birinci Dünya Savaşı'nı başlatan ülke olan Sırbistan, karma medeniyetlerin beşiği olarak da tanımlanabilir. Toprakları üzerinde Roma, Bizans, Osmanlı ve Macaristan devletlerinin izleri hüküm sürer.

Kimlikle Seyahat Edilen Sırbistan'da Nerede Tatil Yapılır? Sırbistan'da Görmeniz Gereken 3 Şehir!

Mimarisi ve kültürüyle görülmesi gereken ülkelerin başında gelen Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dır.

Belgrad

Belgrad, Sırbistan'da görülmesi gereken en önemli şehirdir. İçinde Aziz Sava Katedrali, Belgrad Kalesi ve Nikola Tesla Müzelerinin yer aldığı şehir İstanbul ve Atina'dan sonra Avrupa'nın en eski şehridir.

Osmanlı'nın izlerini kolaylıkla görebileceğiniz Belgrad'da Sultan Süleyman'ın fethettiği Belgrad Kalesi'nin kapılarından birinde "Stambol Kapija yani İstanbul Kapısı" yazar.

Novi Sad

Sırbistan'da görülmesi gereken şehirlerden ikincisi Novi Sad'dır. Türk nüfusunun da yoğun olarak yaşadığı Novi Sad, ülkenin ticaret merkezidir adeta. Novi Sad'da gezilecek yerler arasında Vojvodina Müzesi, sanat severler için paha biçilemez kaynaklar barındırır.

Kimlikle Seyahat Edilen Sırbistan'da Nerede Tatil Yapılır? Sırbistan'da Görmeniz Gereken 3 Şehir! - Resim : 2

Niş

Nehirlerle çevrili bir başka şehir Niş'tir. Sırbistan'ın doğusunda bulunan Niş'te Roma'nın izlerini görürken aynı zamanda Osmanlı'nın da ruhunu bulmanız mümkündür. Niş Kalesi'nin yanısıra Bali Bey Cami de görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Nazi kamplarından olan Niş Toplama kampı da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Kayıtlara göre Niş Toplama Kampı'nda 12 bin kişi idam edilmiştir.

Sırbistan'a gitmek için en uygun zaman İlkbahar ve Yaz aylarıdır. Yaz aylarında yapılan festivaller Sırbistan'ı daha da çekici kılmaktadır.

 

 

 

Sırbistan pasaport istiyor mu?

Sırbistan, alınan son kararla Türk vatandaşlarına kimlikle seyahat imkanı getirmiştir.

Kimlikle Seyahat Edilen Sırbistan'da Nerede Tatil Yapılır? Sırbistan'da Görmeniz Gereken 3 Şehir! ile ilgili etiketler Sırbistan kimlikle seyahat edilen ülkeler sırbistan tatil yerleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.