Kimlik yenileme randevu nasıl alınır? Kimlik yenilemek için neler gerekli? Evrak listesi

Türkiye'de artık yeni çipli kimlik dönemi başladı. Eski T.C. kimlik kartı artık yerini yavaş yavaş yeni kimlik kartına bırakıyor. Yeni kimlik kartları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubeleri tarafından verilmekte olup belirli tarihe kadar yenilemeniz gerekmektedir. Kimlik yenileme randevu nasıl alınır? Sorusunun yanıtını sizlere adım adım açıklayacağız. Kimlik yenilemek için neler gerekli? İşte tüm detaylar…

2020 yılı itibarıyla merak edilen konuların arasında yeni kimlik oldu. Yeni kimlik almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubelerine akın ederek kimlik yenilemek istediler. Çünkü 2016 yılında çıkan kararla vatandaşlar 2020 yılına kadar kimlik yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekliydi. İçişleri Bakanlığı tarafından bu tarih 2023'e kadar uzatıldı. Peki, yeni kimlik nasıl alınır? Kimlik yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

KİMLİK YENİLEMEK İÇİN NELER GEREKLİ?

  • Eski kimliği, pasaportu veya ehliyeti
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Değişim ücreti dekontu

Biyometrik fotoğraf normal çekilen vesikalık fotoğraflarla karıştırılmamalıdır. Fotoğrafçıda fotoğraf çektirmeden önce biyometrik fotoğraf çektirmek istediğinizi belirtin. Tedbir amaçlı bir tane çektirmek yerine 5 adet çektirmeniz önerilir.

Değişim ücretini anlaşmalı bankaların şubeleri ya da ATM aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Ücret 25 TL olarak belirlenmiştir.

KİMLİK YENİLEME RANDEVU

Kimlik yenilemek isteyen vatandaşlar ilk önce paniğe kapılmadan ne yapması gerektiğini iyi bilmeli ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü şubelerine gitmeden evrak listesini hazırlayıp öyle gitmelidirler.

Randevu almak için iki yol var. Birincisi Alo 199 numarasını arayarak müşteri temsilciliği aracılığı ile alabilirsiniz.

Diğer yol ise bu adresi ziyaret ederek randevu adımlarını tamamlamanız gerek.

Randevu adımları için:

  • Ana sayfada karşınıza çıkan T.C Kimlik Kartı (randevu al) seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza bir uyarı metni çıkacak. Bunu kabul etmeniz gerek.
  • Daha sonra bir form alanı açılacak. Bu alanda Ad, Soyad, T.C kimlik no, doğum tarihi, telefon no, güvenlik kodu alanları yer almaktadır. Bu alanları doldurmanız gerek. Devam et seçeneğine tıklayın.
  • "Sizin adınıza T.C. Kimlik Kartı Randevusu için İl ve İlçe Seçimi aşamasındasınız" bölümü gelecek. Bu alanda kimlik yenilemek istediğiniz il ve ilçeyi seçmeniz gerek.
  • İlçe seçerken size uygunluk tarihini de vermektedir. Randevu tarihini de siz seçmiş oluyorsunuz.
  • Daha sonra bu adımda anne, baba, eş ve çocuklarınız için de randevu alabilirsiniz. Randevu alacağınız kişileri alt bölümde çıkan yerde tek tek seçmeniz gerek.
  • Kişileri seçtikten sonra artık randevu saatini belirlemeniz kaldı. Bu alanda uygun randevu saatleri görünür. Birini seçmeniz gerekir.
  • Son adım olarak randevu saatini belirledikten sonra ekranda size randevu bilgileriniz çıkar. Onayladıktan sonra artık kimlik yenileme randevusu almış olursunuz.


YENİ KİMLİK BAŞVURU İŞLEMLER
 

Randevunuzu aldıktan sonra Nüfus Müdürlüğüne giderek sıranızı beklemelisiniz. Sıra size geldiğinde kısa bir işlemle yeni kimlik başvurunuzu yapmış olacaksınız. İşlemler sırasında parmak izi ve biyometrik fotoğrafınız alınmaktadır. Başvurunuz alındıktan sonra 7 iş günü içerisinde PTT ile adresinize kartınız teslim edilir. 20 günü geçen teslim edilmeyen kartlar imha edileceğini unutmayın. Yeni kimlik kartlarının kullanım süresi ise 10 yıl olarak belirlenmiştir.

YENİ KİMLİK KARTI ÖZELLİKLERİ

Yeni kimlik belgeleri uluslararası standartlara uygun şekilde tasarlanmıştır. Şifreli olması özelliği ile güvenlik açısından donanımlıdır. Ayrıca dış malzemesi dayanıklı olduğu için eski kimliklere göre iyidir. Kişisel bilgileriniz artık tek bir yüzde olacak. Kimlik kartı seri numaranız ile birçok işlemi gerçekleştirebileceksiniz.

Kimlik yenileme randevu nasıl alınır? Kimlik yenilemek için neler gerekli? Evrak listesi ile ilgili etiketler ehliyet pasaport kimlik yenileme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.