Kimler katılacak, kimler katılmayacak?

Bugün kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya Camisi'nde hazırlıklar sürüyor. Açılışa saatler kala Ayasofya'ya siyaset dünyasından kimin geleceği, kimin gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde hazırlıklar son aşamaya geldi.

Farklı illerden Ayasofya Camisi'nde kılınacak ilk namaz için İstanbul'a gelen bazı vatandaşlar, Ayasofya Meydanı'nda beklemeye başladı.

Tarihi açılışa siyaset dünyasından katılacak ve katılmayacak isimler de merak konusu oldu.

İşte açılışa katılan isimler;

Ayasofya Camii'nin açılacağı programa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve MHP lideri Bahçeli'nin yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan katılacak.

Açılışa katılmayacak olan isimler ise şu şekilde;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, karantinada olacağı için bugün Ayasofya'da olmayacak. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programa katılmayacak. Davetiye gönderilen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve CHP'li Muharrem İnce'nin katılıp katılmayacağı ise belirsiz.

Kimler katılacak, kimler katılmayacak? ile ilgili etiketler Ayasofya ayasofyanın açılışı ibadet cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.