Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek!

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun partisinin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'ten "Gazi Mustafa Kemal" diye söz etmesine sert tepki gösterdi. İnce, "Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile 'Muharrem' diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mustafa Kemal' demek kimin haddine" dedi.

Sivas'ta başlattığı '1000 Günde Memleket Hareketi' kapsamında Eskişehir'e giden eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, burada esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

SOYADINI SÖYLEMEYE MECBURSUN!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarını değerlendiren İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Benim adım Muharrem İnce. Benden küçük biri bana 'Muharrem' diyebilir mi, diyemez. Çünkü babası yaşındayım. Muharrem benim ön adım. Bir soyadım var. Benden bahsederken 'Muharrem İnce' diyebilirsin, 'Muharrem Amca' diyebilirsin, 'Muharrem Bey' diyebilirsin. Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile 'Muharrem' diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mustafa Kemal' demek kimin haddine. Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez. Ederse, cahillikten öte bir şey olur."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül’de internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nda Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği başlıklı bir sunum yaptı. Yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullandı.

Kaftancıoğlu, katılımcıların “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” sorusuna ise “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdi.

Canan Kaftancıoğlu’nun bu çıkışı “Atatürk’ü telaffuz etmiyor” tartışmalarına neden oldu. Bazı CHP’li yöneticiler ve milletvekilleri başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti. Kaftancıoğlu daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise konuşmayı doğruladı ancak yorumlara ilişkin “Hakkımda itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor” dedi.

Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek! ile ilgili etiketler CHP Muharrem İnce Canan Kaftancıoğlu Mustafa Kemal Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.